Hogyan Befolyásolja A Kinti Időjárás A Vérnyomást?

Videó: Hogyan Befolyásolja A Kinti Időjárás A Vérnyomást?

Videó: Hogyan Befolyásolja A Kinti Időjárás A Vérnyomást?
Videó: Az ember és az időjárás 2024, Március
Hogyan Befolyásolja A Kinti Időjárás A Vérnyomást?
Hogyan Befolyásolja A Kinti Időjárás A Vérnyomást?
Anonim

Az idő múlásával bekövetkező változások mind a magas, mind a hipotenzíveket befolyásolják. Ez leginkább a nyár folyamán figyelhető meg.

A melegben testünk sok sót veszít az izzadsággal együtt. A nátriumsók felelősek a víz visszatartásáért a szervezetben. Elvesztésük nem teszi lehetővé az optimális hangnem fenntartását. Ugyanakkor nagy adag kálium és magnézium veszít.

Ezekben a napokban az alacsony vérnyomásúaknak a szokásosnál több folyadékot kell fogyasztaniuk, hogy egyensúlyba hozzák ezt a sóhiányt a testükben. A legjobb erre az alacsony ásványi anyag tartalmú és szénsavas víz.

Az ásványi sókat nagy mennyiségben tartalmazzák a dogwood, a szilva és a boróka kompótjai. Rendkívül alkalmasak a hipotenzívumok alacsony vérnyomásának emelésére, különösen nyáron.

A szabályozás másik lehetősége a víz-só egyensúly helyreállítására szolgáló italok, amelyeket a sportolók isznak. Ezek jó ásványi sók, vitaminok és szerves savak forrásai, amelyek tökéletesen kompenzálják a verejték által felszabaduló vizet és sókat. Ezen felül visszanyerik az elveszett hangot.

A hipotonikusoknak a nyári hónapokban fel kell adniuk a koffeint. A hang és a szívverés éles ingadozásához vezet. Ez is erős vízhajtó. Nyáron helyettesíthető narancslével, áfonyával vagy menta teával. Az alkohol szintén nem ajánlott.

Csak a magas vérnyomáscsökkentőket érinti jobban a hő, mint a hipotenzíveket. Az izzadás felborítja testük víz-só egyensúlyát, és az erekben a vér megvastagszik. Hazánkban a bolgárok több mint 50% -a szenved magas vérnyomástól.

Víz
Víz

Az ezzel a problémával küzdő emberek antiszenikumot vagy aszpirint szednek a vérük hígítására ebben az időszakban. A népi gyógymódok közé tartozik a hideg zöld vagy a citromszeletekkel ellátott gyógyteás tea.

A vér hígítására szolgáló legjobb teák között megtalálható a karkádé is. Egy másik lehetőség egyforma mennyiségű menta és citromfű kombinációja, amelyeket forró vízzel öntünk. Hagyja öt percig. A teát forrón és hidegen isszák.

Az arabok egzotikus módot találtak a probléma kezelésére. 100-150 ml száraz fehérbort isznak, víz felében vagy kétharmadában hígítva. Az ital ideális szomjúság csillapítására.

Ajánlott: