Az ősz Szezonális Betegségei

Videó: Az ősz Szezonális Betegségei

Videó: Az ősz Szezonális Betegségei
Videó: 1. A betegségek oka: a Gyomorsav gyengülése 2024, Március
Az ősz Szezonális Betegségei
Az ősz Szezonális Betegségei
Anonim

Amikor eljön az ősz, a következő hideg hónapok és az elmúlt nyári vakáció gondolata elsötétítheti mindennapjait. Anélkül, hogy észrevennénk, az őszi depresszió ezeknek a tényezőknek, valamint a természet változó körforgásának az eredménye, amelyhez a tested alkalmazkodni próbál.

És amíg ez nem történik meg, nagyon valószínű, hogy megbetegszik. Kockázatos betegségek őszre Többféle típus létezik, de mindegyiket egyesíti egy - a rossz életmód, az immunrendszer gyengülése, az idegrendszeri rendellenesség provokálja őket.

A statisztikák szerint az őszi hónapokban az idegi és mentális rendellenességek mellett szinte mindenki 30 év felett 2-3 krónikus betegségben szenved.

A neuropszichiátriai tényezőkre leginkább fogékonyak a gyomor-bél traktus betegségei. Közülük a gastritis és a fekélyek gyakran súlyosbodnak a hideg hónapokban.

Az ősszel súlyosbodó betegségek
Az ősszel súlyosbodó betegségek

A gyomorüreg ezen problémái gyakran néhány óra alatt kialakulhatnak - nehézséget érez a gyomorban, gyomorégést, hányingert, hányást.

A gyomorhurut fájdalma jellemző az ún. szisztematikus fájdalom - éhségtől és étkezés után jelentkezik. Orvosi ellátásra van szükség, ha a fájdalom étkezés után 2-3 órával jelentkezik.

Az átmeneti őszi szezonban a belekben kórokozó flóra figyelhető meg, amelyet hirtelen megjelenő kiütés, pattanás vagy az erek hálója jelent meg az arcon.

A gasztroenterológus által előírt kezelés után a kiütés eltűnik, de az erek hálózata megmarad. Eltávolításához olyan készítményekre van szükség, amelyek helyreállítják az idegrendszer munkáját, majd speciális kozmetikumok.

Ősszel és télen nő az álmatlanságban szenvedők aránya. Az alvásképtelenség nőknél fordul elő gyakrabban a fokozott stressz miatt (60%). A férfiak álmatlansága lényegesen ritkábban fordul elő - 40%. Krónikus kimerültséghez vezet.

A hideg hónapokban a nemi úton terjedő fertőzések - hólyaghurut, mikoplazmózis, herpesz - esetei gyakoribbá válnak. A chlamydia a leg alattomosabb ezek közül a betegségek között, mert kórokozója behatol az összes testszövetbe, izomba és csontba.

A térdfájdalom az ősz betegségei közé tartozik
A térdfájdalom az ősz betegségei közé tartozik

Az izom-csontrendszer betegségei, ha kihűlnek, közé tartoznak az ősz szezonális betegségei. Súlyosak, és az ízületi gyulladás szezonális exacerbációi nemcsak időseknél, hanem sok fiatalnál is gyakoriak. Ahhoz, hogy megvédje magát az ízületi és csontproblémáktól, racionálisan és megfelelően kell táplálkoznia.

Kerülje az ételallergiákat, amelyek különösen reumás ízületi gyulladás esetén veszélyesek. Ha túlsúlyos, ami káros az ízületekre és különösen az ízületi gyulladásban szenvedőkre, azonnal váltson szigorúbb étrendre.

Tegyen bele menüjébe sok friss gyümölcsöt és zöldséget, diót és gabonát (finomítatlan), olajos halat és halolajat.

Ajánlott: