Hangyasav - Előnyök és Alkalmazások

Videó: Hangyasav - Előnyök és Alkalmazások

Videó: Hangyasav - Előnyök és Alkalmazások
Videó: A LEGHASZNOSABB APPOK! || #001 😎 2024, Március
Hangyasav - Előnyök és Alkalmazások
Hangyasav - Előnyök és Alkalmazások
Anonim

Hangyasav kémiai reagens, amely a karboxilcsoport telített egybázisú savaihoz tartozik, amely a legbiztonságtalanabb a zsírsavak közül.

A szóban forgó sav általában színtelen folyadék, különösen szúrós szaggal, amely jól keveredik dietil-alkohollal, etanollal és vízzel. Oldható közegekben, például benzolban, glicerinben, toluolban és acetonban.

A hangyasavat először John Ray szerezte meg a tizenhetedik században erdei hangyákból, innen származik a termék neve.

Szintetikusan, szén-monoxidból - ezt az anyagot a XIX. Század közepén szerezték meg francia tudósok. De manapság - ipari körülmények között, laboratóriumi berendezések és eszközök alkalmazásával.

A hangyasav egyedi molekuláris összetételének köszönhetően antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A fő és a terület hangyasav alkalmazása az élelmiszeripar (E236 adalék), mint antibakteriális tartósítószer az édességek, tejtermékek, üdítők gyártásában és a takarmánykészítésben. A borkősavhoz hasonlóan képes lassítani a bomlás és a bomlás folyamatait, ezért a vele kezelt szilázs - jól megőrzött.

A textiliparban hangyasavat használnak a gyapjú festésében (fehérítőszerként), a bőr cserzésében és a méhészetben, a kullancsok elleni küzdelem eszközeként. A vegyiparban - oldószerként a kémiai reakciókban.

Ez a sav megérdemelt helyet szerzett az orvosi gyakorlatban. A permsav-oldatokat a műtétben kiegészítő antiszeptikumként használják a műtők és a laboratóriumi berendezések kezelésében.

Ma ezen a savon alapulva a gyógyszeripar olyan gyógyszereket állít elő, amelyek fájdalomcsillapító és antiszeptikus hatásúak az osteochondrosis, a radiculitis, a reuma, az érrendszeri betegségek, a fejfájás kezelésében.

BAN BEN kozmetikai hangyasavat használnak pattanások, horzsolások, zúzódások stb. tisztító, hidratáló, gyógyító hatása miatt A gyógyszerek formája oldatok, kenőcsök és mások. Hangyasavolajat használunk a haj növekedésének lassításának eszközeként.

A nem kívánt haj sok ember számára problémát jelent szerte a világon. A modern életmódban a szőrtelenítési eljárásokat nők és férfiak egyaránt elvégzik. Különösen nagy kényelmetlenséget okozhat az arcszőrzet a nőknél. Itt jönnek a modern szőrtelenítő módszerek vagy a hangyasav kozmetikumok segítsége.

A hangyasav lelassítja a haj növekedését
A hangyasav lelassítja a haj növekedését

Bármilyen típusú szőrtelenítés után alkalmazzák a bőrt: szőrtelenítés, borotválkozás, szőrtelenítő krém, elektromos epilátor.

Ezenkívül a szőrtelenítésen átesett bőrre kerülnek. Ilyen termékek lehetnek krémek, gélek, habok, testápolók, szérumok, dezodorok az alsó területre.

Néhány hétig tartó hangyasavolaj után a kívánt hatást érjük el: a haj vékonyabbá és láthatatlanabbá válik. Az anyagok részét képező anyagok lágyítják, megnyugtatják és fertőtlenítik a bőrfelületet.

Nincsenek ellenjavallatok a sötét olajjal ellátott krémek alapjául. De fennáll annak a lehetősége, hogy allergiás reakció fordul elő egyes összetevőkre. Tehát a csomag felbontása előtt mindig olvassa el a kompozíciót.

Ha tudni szeretné, hogyan lehet a legnagyobb hatással lelassítani a testszőrzet növekedését, menjen el egy szépségszalonba. A haj növekedésének késleltetési eljárásait szakember végzi géllel, kapszulával vagy szérummal. Ezeket a termékeket a haj növekedésének lassítására tervezték. Növényi kivonatokat tartalmaznak - ezek közül néhány levendula, szőlő, fenyő, jácint gyökér, kamilla, szójatej, antiszeptikumok és olajok a bőr puhítására.

Tudni kell, hogy sok savhoz vagy agresszív környezethez hasonlóan a hangyasav is tiszta, de veszélyes anyag.

A veszély szintje az anyag koncentrációjának mértékétől függ. Az európai osztályozás szerint a legfeljebb 10% -os oldat irritációt okoz, és több - maró hatású. Ennek a savnak a bőrön való minimális mennyisége is súlyos sérüléseket okozhat kémiai égések formájában.

Kétszer annyi csepp mennyisége súlyos irritációt okozhat a légzőrendszerben és a nyálkahártyában. A lenyelés súlyos mérgezéssel jár, ugyanakkor - gyorsan feldolgozódik és kiválasztódik a szervezetből. Ez a kémiai reagens a szem súlyos károsodását és vakságot okozhat.

Ajánlott: