A Dió Megment Minket A Magas Vérnyomástól

Videó: A Dió Megment Minket A Magas Vérnyomástól

Videó: A Dió Megment Minket A Magas Vérnyomástól
Videó: О ЧЁМ МЕЧТАЛИ ПРОРОКИ 2024, Március
A Dió Megment Minket A Magas Vérnyomástól
A Dió Megment Minket A Magas Vérnyomástól
Anonim

A magas vérnyomásúaknak már új ütőkártyája van a magas vérnyomás elleni küzdelemben, és ez teljesen természetes és természetes. A legújabb kutatások szerint a dió sikeresen pozitívan befolyásolhatja a magas vérnyomásban szenvedőket, segítve a testet abban, hogy stresszes helyzetekben megbirkózzon a sokkkal.

Ennek a diónak az emberi egészségre gyakorolt előnyei már régóta ismertek. A dió a koleszterinszint csökkentésén túl segít a testnek a stressz leküzdésében, amely csökkenti a magas vérnyomást.

Ez egy új tanulmány határozott eredménye, amely elsőként bizonyítja e diófélék és a szív és a keringési rendszer stressz alatti munkája közötti kapcsolatot.

Amikor a magas rossz koleszterinszinttel rendelkező személy rendszeresen nyers diót vesz fel étrendjébe, a vérnyomás rendkívüli emelkedését nem figyeljük meg. Erre a következtetésre az amerikai tudósok jutottak, akik tanulmányuk eredményeit a Journal of the American College of Nutrition folyóiratban tették közzé.

A tanulmány különböző nemű és életkorú embereket vont be, akik különböző típusú stresszes helyzeteknek voltak kitéve. Néhányan diót ettek rendszeresen, a másik pedig nem tartalmazott diót az étrendjében. Az eredmények határozottak voltak, és sokkal inkább a dió fogyasztása mellett döntöttek, amelynek vérnyomása alacsonyabb volt, mint másoké.

A titok abban rejlik, hogy a dió kiváló omega 3 esszenciális zsírsavforrás, amelyekről már bizonyítottan segítenek a rossz koleszterinszintben. Ennek eredményeként csökkent a szívbetegségek kockázata.

Vérmérés
Vérmérés

A dió szintén nagyon jó mangán- és mézforrás. Ezenkívül ezek a hasznos dió tartalmaz antioxidánsokat és fitokémiai ellagsavat. Rendkívül táplálóak és teljes étel nélkülözhetetlen összetevők - 25 gramm dió 163 kalóriát tartalmaz, 3,81 gramm fehérje és 16,30 gramm zsír.

Ha egy személy nagy mennyiségben fogyaszt omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakat, például diót és lazacot, akkor a magas vérnyomás nem jelent egészségügyi problémát számára.

A diónak még mindig számos előnye van, nélkülözhetetlen az ember számára.

A dió régóta "agytáplálék" hírében áll. Az emberi agy ugyanis több mint 60% -ban szerkezeti zsír. Az agysejtek megfelelő működése érdekében ezeknek a strukturális zsíroknak elsősorban omega-3 zsíroknak kell lenniük.

Ajánlott: