Öt Javaslat A Merevség Otthoni Kezelésére

Tartalomjegyzék:

Videó: Öt Javaslat A Merevség Otthoni Kezelésére

Videó: Öt Javaslat A Merevség Otthoni Kezelésére
Videó: 8. Gerincproblémák (lumbágó, porckorongsérv stb.) gyógyítása egyetlen tornagyakorlattal 2024, Március
Öt Javaslat A Merevség Otthoni Kezelésére
Öt Javaslat A Merevség Otthoni Kezelésére
Anonim

A merevség legtöbbször akkor lep meg minket, amikor az izmokat nyújtjuk, megmerevítjük vagy megsérülünk. Trauma esetén a nagyobb károk megelőzését célzó védőhatás miatt meghúzódnak. A merevség oka, különösen a vállak és a hát, a keringés zavara lehet. Ennek az állapotnak a másik oka a stressz, a depresszió, a hideg levegőnek való kitettség, az ásványi anyagok hiánya és a glükóz hiánya.

Íme öt javaslat a merevség otthoni gyógymódjára:

1. Masszázs

Még egy tízperces masszázs is csodákat tesz a merevség érdekében. Megmozgatja a vért, és az izmok hangot kapnak. Használjon illóolajokat a masszázsban a vér további stimulálásához. A masszázs után jó meleg fürdőt venni. Ezt az eljárást este, közvetlenül lefekvés előtt végezzük. Az is jó, ha a masszázsszobát melegen tartjuk, hogy ellazítsuk a sérült izmokat.

2. Meleg tömörítések

A meleg borogatás jó módszer a merevség kezelésére. Az érintett terület felmelegedése elősegíti a feszes izmok fellazulását. Petar Deunov tanár a merevség érdekében meleg borogatást ajánl mustármaggal. Finom porrá zúzzák. Mézzel bekent sütőpapírra helyezzük, és a fájdalmas terület köré tekerjük. Tegyen egy meleg törülközőt a tetejére. Az eljárást minden este végzik, amíg a fájdalom el nem csillapodik.

Jóga
Jóga

3. Jóga

A jóga a merevség ellen is hatékony módszer. Kinek ajánlott a probléma krónikus, nem pillanatnyi. Általában más módszerrel kombinálják. A cél az, hogy a fájdalom elmúlása után a jóga megelőzze a merevséget, mert súlyos izomfájdalmak esetén a betegek nem végezhetnek gyakorlatokat.

4. Kerevis tea

A zeller tea segít a merevségben is. Ismert, hogy a növény rendkívül jó hatással van a gyulladásra és a megfázásra. A kerevizmus javítja a vérképző rendszert és az emésztést. Merevség esetén a zeller gyökereket apró darabokra vágják, és puhára hagyják forralni. Édesítse a teát mézzel, és igyon reggel és este.

Gyümölcsök
Gyümölcsök

5. Gyümölcsök

A gyógyító Petar Deunov napi szőlő- és eperfogyasztást javasol, a zellernek pedig folyamatosan szerepelnie kell az étlapján merevség. Magnéziumban gazdag ételek is ajánlottak. Ezek halak, mindenféle diófélék, valamint saláta.

Ajánlott: