Felépülés Mióma Műtét Után

Videó: Felépülés Mióma Műtét Után

Videó: Felépülés Mióma Műtét Után
Videó: 5. Műtét utáni lábadozás 2024, Március
Felépülés Mióma Műtét Után
Felépülés Mióma Műtét Után
Anonim

A mióma a méh jóindulatú képződése, amelyet méh miómának is neveznek. Ez egy hormonfüggő tumor, amelynek növekedése közvetlenül korrelál a női test ösztrogénszintjével. Általában a menopauza és a menopauza kezdete után, amikor a hormonszint csökken, a mióma megfordul.

A probléma sebészeti megoldására gyakran szükség van olyan esetekben, amikor szabálytalan méhvérzés van, erős és gyakori vérzéssel. Néha a mióma mérete műtétet igényel, mert vérszegénységet okoz a nőknél, amely fáradtsággal, szédüléssel és a mindennapi életben normális tevékenységek elvégzésének képtelenségével jár.

Számos tanulmány szerint ezeknek a jóindulatú daganatoknak az előfordulása meglehetősen gyakori az elmúlt években, és a kezelés nyitott műtéttel vagy laparoszkóppal operatív lehet, és ez utóbbi módszerből a gyógyulás gyorsabb.

A kórházi tartózkodás eltérő, és függ a műtét nagyságától, a műtét típusától, a beteg életkorától és a szövődmények vagy kísérő betegségek jelenlététől.

Nagyon fontos, hogy a műtét után több hónapig ne emelje meg erősen, mivel ez nem zárja ki a mozgás hiányát, éppen ellenkezőleg. Az elején rövid sétákat kell tenni, amelyeket idővel ki kell terjeszteni, hogy ne álljon meg a folyadék, és serkentsék az emésztőrendszert. Az emésztést illetően az elején kívánatos a könnyebb ételeket enni, amelyek könnyebben emészthetők és asszimilálódnak, így elkerülhető a székrekedés.

Egy nőt
Egy nőt

Természetesen a mindennapi ruhák kötelezőek, az elején általában vízálló kötést helyeznek el, amelyet a szálak eltávolításakor eltávolítanak. Ezután a WC-ket a szokásos módon szappannal és vízzel folytatják, amellyel a műtéti sebet alaposan megmossák.

Az elején a ruháknak lazábbaknak kell lenniük, és az éleket nem szabad a sebészeti bemetszésre helyezni, hogy az elején leküzdjék a kellemetlenségeket, mert a hely még mindig érzékeny és fájdalmas.

A betegek gyakran fájdalmat tapasztalnak a seb alsó részén, amelyet a kezelőorvos döntése alapján fájdalomcsillapítókkal semlegesítenek. Ettől nem kell félni, alig néhány nap alatt a fájdalom alábbhagy, és a test apránként helyreáll.

Mint minden méh mióma eltávolítására irányuló műtét, ez is magában hordozza a kockázatokat, de kevesebb, mint ha nem történne meg. A gyógyulás határozottan nagyon egyéni, de egy kis pozitivizmussal és megértéssel a szeretteitől remekül fog teljesíteni.

Ajánlott: