Hellebore - A Hajhullást Gyógyító Gyógynövény

Videó: Hellebore - A Hajhullást Gyógyító Gyógynövény

Videó: Hellebore - A Hajhullást Gyógyító Gyógynövény
Videó: A hagymalé csodákra képes! - HillVital 2024, Március
Hellebore - A Hajhullást Gyógyító Gyógynövény
Hellebore - A Hajhullást Gyógyító Gyógynövény
Anonim

Hazánkban a népi orvoslás megoldást kínál minden egészségügyi és kozmetikai problémára. A hajhullás kezelésének módjáról azonban még mindig nagyon keveset tudni.

A hellebore a népi orvoslás legnépszerűbb gyógynövényei közé tartozik Bulgáriában. Számos jelentés szerint sok fészkelő hajhullás segített. Korábban a gyógyítók tetvek és rüh kenőcsök előállítására használták.

A legtöbb hajnövekedést serkentő gyógynövény mérgező. Ez teljes erővel vonatkozik a kagylóra, amely talán a legmérgezőbb, akár külsőleg alkalmazva. Nagy mennyiségben halálhoz vezethet. Ezért tartsa be ezeket a szabályokat:

- Az edényt, amelyben a gyógynövény forrni fog, nem szabad más célokra használni. Szellőztetett helyiségben forraljuk, hogy a gőzök ne kerülhessenek be.

hajhullás
hajhullás

- A legjobb vizes kivonatokat (főzeteket és infúziókat) használni, mert ezek kisebb mélységbe hatolnak, mint az alkohol és az olaj.

- A kész krém felhordásakor a szem és az orr védett.

- Az eljárás után alaposan mosson kezet.

- A gyógynövényt és a kész főzeteket palackokban és feliratokkal ellátott zacskókban tárolják, kisgyermekek számára nem elérhető helyen.

Recept: 1 teáskanál a szárított üszöggyökereket fél liter vízben megfőzzük, és két órán át hagyjuk infundálni. A folyadékot leszűrjük és a hajgyökerekbe dörzsöljük. Hagyja 30 percig, és mossa le.

Hellebore gyógynövény
Hellebore gyógynövény

Az eljárást hetente kétszer megismételjük egy hónapig.

Egy tálban összekeverünk 50 g kövirággyökeret, borostyánt és csalánt. Tűzálló edényben keverjünk össze 2 evőkanál. gyógynövények borecettel. Tegyük alacsony lángra 10 percre. Amikor a folyadék lehűl, szűrje le és másnaponta dörzsölje be a fejbőrbe. Hagyja hatni 5 percig, majd alaposan mossa le természetes samponnal és langyos vízzel.

Mielőtt ilyen kezelést végezne, ismét ne feledje, hogy a pünkösdi rigó és az abból származó összes készítmény erősen mérgező. Főleg védje a szemet és az orrot, amelyen keresztül behatolhat. Az ezzel a gyógynövénnyel történő mérgezés következményei sok esetben végzetesek.

Ajánlott: