Meditáció - útmutató Kezdőknek

Tartalomjegyzék:

Videó: Meditáció - útmutató Kezdőknek

Videó: Meditáció - útmutató Kezdőknek
Videó: Hogyan kell meditálni – Útmutató kezdők számára 2024, Március
Meditáció - útmutató Kezdőknek
Meditáció - útmutató Kezdőknek
Anonim

Elmélkedés segíthet abban, hogy higgadtabb, kiegyensúlyozottabb és bölcsebb legyen. Pozitív energiával tölti fel és segít enyhíteni a stresszt. A legfontosabb dolog az, hogy felfedezed a belső énedet és a lelki világodat. A meditáció olyan gyakorlat, amelyet az évek során folyamatosan fejleszteni kell. De ha csak most kezded el ezt a tevékenységet, akkor jó tudni, hogy mit is jelent meditáció kezdőknek.

Kezdje napi 2 perccel

Üljön csak két percig. Ez abszurdul könnyűnek tűnik, csak üljön le és kezdjen meditálni két percig. Ez a tökéletes módja a kezdésnek meditálsz. Kezdje napi két perccel egy hétig. Ha jól teljesít, növelje további két perccel, és ugyanezt tegye még egy hétig. Ha minden jól megy, kicsit kevesebbet nő, akkor a második hónapban napi 10 percig meditálni kezd, ami elképesztő! De először napi két perccel kezdje.

Az első dolog, amit reggel csinálsz, a meditáció legyen

Könnyű azt mondani: minden nap meditálni fogok! De aztán elfelejted megtenni. Tehát minden reggel felkeléskor tegyen emlékeztetőt a telefonjára, vagy tegyen jegyzeteket valahova, ahol látni fogja őket. Írj rájuk: Meditálj!

Ne arra koncentrálj, hogy hogyan és hol

Elmélkedés
Elmélkedés

A legtöbb ember jobban aggódik amiatt, hogyan, hol, hogyan kell ülni - párnákon vagy sem, mint önmagáért elmélkedés. Ne csináld! A legfontosabb az, hogy teljesen ellazulj, és hogy lényed szabadon szárnyaljon. Kezdheti azzal, hogy csak ül egy széken vagy kanapén. Vagy az ágyadon. Ha jól érzi magát a földön, üljön keresztbe. Kezdetben csak két percig fogod csinálni, csak ülj le. Később aggódhat a folyamat optimalizálása miatt elmélkedés így hosszabb ideig kényelmesen fogja érezni magát. De az elején ez nem számít sokat, csak üljön valahol egy csendes és kényelmes helyre.

Ügyeljen a légzésre

Koncentráljon a légzésére. Koncentráljon arra, hogyan lélegzik, és tegye meg az orrán keresztül. Próbáljon megszámolni egyet belégzéskor, majd kettőt kilégzéskor. Ismételje meg ezt 10-ig, majd kezdje újra. Rendszeresen gyakorolja a meditációt, és számos előnyét fogja észrevenni az egészségének és a közérzetének.

Ajánlott: