Hirtelen Fogyás Ok Nélkül

Videó: Hirtelen Fogyás Ok Nélkül

Videó: Hirtelen Fogyás Ok Nélkül
Videó: FOGYÁS DIÉTA/CARDIÓ/EDZÉS NÉLKÜL?! || MIT, MIÉRT? || TWB 2024, Március
Hirtelen Fogyás Ok Nélkül
Hirtelen Fogyás Ok Nélkül
Anonim

A hirtelen fogyás a legtöbb esetben tetszik a fogyni vágyóknak. Gyors üteme azonban nem mindig valami jó indikátora, éppen ellenkezőleg - az éles fogyás zavaró hormonális egyensúlyhiányra utal.

A hormonok olyan vegyi anyagok, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi növekedés, fejlődés és termékenység szempontjából. Rendkívül érzékenyek a hatásokra, és néha olyan rosszul is elromolhatnak, hogy ez megváltoztatja testünk szerkezetét.

A hirtelen fogyás, hirtelen súlygyarapodás, valamint a szerkezetünk bármilyen észrevehető változása egy bizonyos hormonális egyensúlyhiány következménye lehet.

Fogyás
Fogyás

Ha a hirtelen fogyással párhuzamosan fáradtnak érzi magát, akkor ez a pajzsmirigy csökkent funkcióját jelzi. A hormonprobléma másik egyértelmű jele a száraz bőr és a haj, valamint a lassú anyagcsere. Túlzott evés nélkül súlygyarapodáshoz vezethet.

A férfiaknak hormonproblémái is lehetnek. A legkifejezettebb bennük a gynecomastia. Benne, egy nyilvánvalóan gyenge férfiban rendkívül nagy férfi mell figyelhető meg.

A Cushing-szindróma egy másik betegség, amely a test alakjának rendellenességeivel kapcsolatos. Gyenge végtagokkal rendelkező embereknél fordul elő, akik nem tudják, miért van hatalmas hasuk. Ebben az állapotban a túlzott kortizolt termelő mellékvese a hibás. További tipikus tünetek a nagy, kerek arc, a vöröses arcszín, a nagy hát és has, gyenge karok és lábak.

Fogyás
Fogyás

Az Addison-kór hormonális egyensúlyhiánnyal is jár. A kortizol hiánya okozza, és fogyást okozhat. Gyakran autoimmun betegségnek köszönhető. A betegek sötét foltok vannak a bőrön, alacsony a vérnyomásuk, és apátikusnak érzik magukat. A betegség nagyon súlyos és azonnali kezelést igényel.

A pajzsmirigy túlműködés hirtelen fogyáshoz is vezet. Túl sok tiroxint termel, ami felgyorsítja az anyagcserét. Ebben az esetben a farkas étvágya ellenére a betegek súlyuk jelentős részét elveszítik.

Minden hirtelen változás hazánkban azt jelzi, hogy a testben valami nem megfelelően történik. Ezért ha gyanítja, hogy valami nincs rendben, azonnal forduljon orvoshoz.

Ajánlott: