Miben Segít A Yumeiho Terápia?

Videó: Miben Segít A Yumeiho Terápia?

Videó: Miben Segít A Yumeiho Terápia?
Videó: ASMR Yumeiho Chiropractic Therapy Kata Massage 2024, Március
Miben Segít A Yumeiho Terápia?
Miben Segít A Yumeiho Terápia?
Anonim

A Yumeiho egy terápia, más néven Sayonji masszázs. A távoli Japánból származik, mint teljes filozófia, amely ötvözi az évszázados közép- és kelet-ázsiai gyógyító gyakorlatok bölcsességét és hagyományait. Ma a testi és lelki harmónia terápiás masszázsokkal történő helyreállításának iránya nyitott Bulgária számára.

Az ősi japánok szerint a YUMEIHO-t nem lehet leírni, de érezni kell. Szerintük nincs olyan jobb módszer, amely ilyen gyorsan és hatékonyan működne az életfontosságú erők növelése és kiegyensúlyozása érdekében. Az egész filozófia az ember teljes szimmetriájának és harmóniájának elérése önmagával és a környező természettel.

A gyakorlat magában foglalja a masszázs és a beállítási technikákat, valamint a torna gyakorlatokat és a belső gyakorlatokat, amelyek célja a súlypont és a személy energiaközpontjának beállítása.

A Yumeiho terápia több mint 190 betegségben segít, ideértve a krónikus fáradtságot, a hátfájást, a gerinc deformitását, a fejfájást, a depressziót, a neurózisokat, a pszicho-emocionális stresszt, a túlsúlyt, az impotenciát, a meddőséget, a csökkent libidót és még sok minden mást.

Először is, a módszer olyan problémákkal foglalkozik, amelyek ortopédiai jellegűek, például a medence, a gerinc, a térd és a mások megrándult ízületeinek kiegyenesítése. Ugyanakkor a testet átfogó jótékony hatás érinti, maga a technika jellege miatt.

A terápia elfogadja a szimmetriát egészségként, a szimmetria hiányát pedig számos betegség előfeltételeként. Minél jelentősebb az egyensúlyhiány, annál súlyosabb a betegség és annál nehezebb a kezelés. Ezért a profilaktikus terápia nemcsak az időseknek, hanem a tinédzsereknek és a gyerekeknek is jó.

A japán Ono Hidekazu azonosítható a Yumeiho-terápia elsődleges forrásaként. A 20. század elején a 16 éves fiatalember Kínába ment, hogy tanulmányozza a Kempo harcművészetét. Abban az időben a Zen Ti Fa gyógyító művészetét a harcművészetekkel egyenrangúan tanulmányozták, és így a fiatal Ono Kínában sajátította el és gyakorolta a világháború végéig.

Japán masszázsok
Japán masszázsok

A japán ezután visszatért hazájába, és különféle gyógyító gyakorlatokat és masszázsterápiákat tanulmányozott. Így létrehozott egy innovatív kombinált tudományágat, amely idővel rendkívül sikeresnek bizonyult.

Masayuki Sayonji Tokióban született 1934-ben. Kínai nyelv és kalligráfia tanáraként dolgozott, amikor megismerkedett Hidekazuval. Sayonji fiatalságát annak a gyógyító megközelítésnek szentelte, amelyet Ono tanított neki, és száz technikába rendszerezte őket, az úgynevezett "Humeho-beállító Yumeho-terápia" néven.

Tokióban Sayonji megalapította a Nemzetközi Prevenciós Orvostudományi Intézetet, és élete végéig, amely 2003-ban véget ért, gyakorolta a módszert.

Korunkban a profilaktikus terápia filozófiája, Yumeiho széles körben elterjedt. Bulgáriában ez a művészet elérhető nagyvárosunk lakói számára, ahol a masszázsokat speciális stúdiókban gyakorolják.

Ajánlott: