Ezek A Csodálatos Gyógynövények Bulgáriában

Tartalomjegyzék:

Videó: Ezek A Csodálatos Gyógynövények Bulgáriában

Videó: Ezek A Csodálatos Gyógynövények Bulgáriában
Videó: 50 legnépszerűbb csodálatos tény Bulgáriáról 2024, Március
Ezek A Csodálatos Gyógynövények Bulgáriában
Ezek A Csodálatos Gyógynövények Bulgáriában
Anonim

Bulgária a negyedik helyen áll a világon a növényfajok gazdagságában. Több mint 300 gyógynövényfaj gyűlik össze, és a gyógynövények száma összesen 800. A kedvező éghajlati viszonyok miatt Bolgár csodás gyógynövények sok biológiailag aktív anyagot tartalmaz.

A népi orvoslás segít felfedezni a gyógynövények új gyógyító tulajdonságait. A leghíresebb a világon a hóvirág egy meghatározott összetevője, amelyből a híres nivalin készítményt állítják elő. A leghíresebbekre koncentrálunk csodálatos bolgár gyógynövények és tulajdonságaik.

Bodza

A bodza a leggyakoribb gyógynövény bolgár talajon. Legerősebb és univerzális gyógynövényünknek tartják. A bodza nagyon gazdag tápanyagokban, és számos betegség kezelésére szolgál. Valóban csodálatos. A bodza egy erős energianövény, amelyet a tavaszi fáradtság, depresszió és szexuális gyengeség leküzdésére használnak.

Cickafarkfű

cickafark
cickafark

A cickafark az egyik leggyakrabban használt csodás gyógynövények. Férfi gyógynövénynek is hívják, mert korábban férfiak viselték, amikor háborúba mentek. Vérzéscsillapító és tisztító hatású, kiváló eszköz a szervezet méregtelenítésére.

Citrombalzsam

A citromfű, más néven citromfű, nagyon hasznos gyógynövény azok számára, akik napi stressznek vannak kitéve. A növény levelei könnyű citrom ízűek és nyugtatóan hatnak az idegrendszerre. Enyhítik a gyomor és a bél rendellenességeit is.

Sebesült

seb
seb

Fotó: flora.nhm-wien.ac.at

Ezt a gyógynövényt haidouk gyógynövénynek is nevezik, mert a haidouk nagyra értékelte. Ráknak is hívják. Erősíti az immunrendszert idegi kimerültség esetén, segít szédülés, köszvény és epebetegségek esetén. Nemrégiben egy másik tulajdonságát alkalmazták - a testsúly csökkentésére. Minden tüdőgyulladást kezel.

Körömvirág

A körömvirág valószínűleg a legidősebb Bolgár csodagyógynövény. Olyan kenőcs készítésére használják, amely nagyon hasznos égési sérülések és más bőrgyulladások vagy problémák esetén.

Belsőleg is veszik. A körömvirág főzet jó gyógymód gyomor-bélrendszeri betegségek, gyomorhurut és vastagbélgyulladás ellen.

Orbáncfű

Orbáncfű
Orbáncfű

Test és lélek gyógyszerének hívják. Ez nem véletlen, az orbáncfű gyógyítja a legtöbb betegséget. Stressz, depresszió esetén a szorongás rendkívül hasznos, antidepresszáns tulajdonságai vitathatatlanok, mivel növelik a szerotonin szintet. Hasznos a vesék, a gyomor, a máj, az epe számára. Segít a bőrproblémákban is, mivel különböző kenőcsök részét képezi a bőrirritáció ellen.

További gyógynövények, amelyek nélkül nem nélkülözhetjük, a fagyöngy, amely támogatja a vérkeringést és magas vérnyomás esetén hasznos, bazsalikom, aloe, medveszeder a veseproblémákhoz, a gyöngyház anyja, a levendula és még sokan mások.

A gyógynövények az egyik legvarázslatosabb ajándék, amelyet a természet adott nekünk, és ezek ismerete megnyitja az ajtót egy létező csodálatos világ előtt, amely hasznunkra válik.

Ajánlott: