Gyömbérolaj - Előnyök és Alkalmazás

Videó: Gyömbérolaj - Előnyök és Alkalmazás

Videó: Gyömbérolaj - Előnyök és Alkalmazás
Videó: 4. A kálium előnyei 2024, Március
Gyömbérolaj - Előnyök és Alkalmazás
Gyömbérolaj - Előnyök és Alkalmazás
Anonim

A gyömbér ázsiai őshonos évelő virágos növény. Az ázsiai konyha nélkülözhetetlen segítője, miatta vagy sem, ezt a fűszert egyre inkább használják a bolgár háziasszony konyhájában. A gyömbérgyökér profilaktikus és gyógyító tulajdonságairól ismert számos betegség és egészségügyi probléma ellen. A gyömbérolaj egészségügyi előnyei szinte megegyeznek a növény gyökerével, de a következő sorokban az elsőre koncentrálunk.

Gyömbérolaj kivonják a gyömbér gyökeréből. 115 elemet tartalmaz, amelyek igazolják gyógyító tulajdonságait, és úgy gondolják, hogy ebben a fő szerepet a gingerol anyag játssza. Ez a gyökérgyanta, amely rendkívül erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Az egyik legjelentősebb gyömbérolaj alkalmazása emésztési problémákra szolgál, mint például hasmenés, gáz, székrekedés és hányinger.

Gyömbér
Gyömbér

A gyömbérolajat széles körben használják a fájdalom enyhítésére is. Ha ezzel az olajjal masszíroz, enyhülést okoz az izomfájdalom, a hát, a törések és az ízületi gyulladás. Javítja a vérkeringést is. Használhatja a migrén és a tartós fejfájás elleni hatékony gyógymódként is. A gyömbérolaj fájdalomcsillapítása annak köszönhető, hogy csökkenti az érte felelős testben lévő vegyületek mennyiségét.

A gyömbérolaj fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. Légzési problémák esetén használhatja az olajat is. Kezeli a tartós köhögést, a megfázást, a hörghurutot és az asztmát, eltávolítja a nyálka és más méreganyagokat a légutakban. Néhány ilyen probléma esetén a gyömbérolajat belélegezni kell, ezért használjon párologtatót vagy diffúzort.

Ha szívbetegségben szenved, vagy magas a vérnyomása, a gyömbérolaj rendszeres használata csökkenti a szívproblémák kockázatát. Csökkenti a rossz koleszterin szintjét és javítja a véralvadást.

Valami nagyon érdekes a gyömbérolajban, hogy szúnyogcsípésre és a malária megelőzésére használható.

Gyömbér
Gyömbér

Ezenkívül kipróbálhatja az olaj hatását a hálószobában, mert úgy gondolják, hogy ez növeli a libidót és egy erős afrodiziákumot.

Ez az illóolaj a súlygyarapodás elleni küzdelemben is hasznos lehet, mert a gyömbérolaj belégzése tompítja az éhségérzetet. Elnyomja az étvágyat és távol tartja magát a hűtőszekrénytől.

A gyömbérolajat a stressz és a szorongás enyhítésére használják. Ha állandó fáradtságot szenved, álmatlanságban vagy önbizalomhiányban szenved, ez az olaj segít abban, hogy higgyen magában, visszanyerje önbizalmát, és új erővel és energiával töltse fel.

Már említettük, hogy a gyömbérolaj hasznos a fájdalom enyhítésére. Ez magában foglalja a menstruáció kellemetlenségét, amelyet néhány nő tapasztal. Ha fájdalmas ciklusa van, napi 1-2 csepp olaj mentesíti a kellemetlen érzéstől. A hát, a fej, az alsó hát és az egész test fájdalma szintén a gyömbérolaj hatáskörébe tartozik.

Az olaj megvásárlásakor és használatakor csak arra kell vigyázni, hogy nem túl koncentrált, veszélyes lehet egészségünkre. Tehát vásárolja meg az olajat gyógyszertárakban vagy engedéllyel rendelkező üzletekben.

Kivéve a kezelést gyömbérolajat használnak a kozmetikában pedig különféle krémek, testápolók, arcmaszkok és tusfürdők szerves része. Fiatalítja a bőrt, eltávolítja a bőrpírt és visszaadja ragyogó megjelenését. Ne hagyja figyelmen kívül a gyömbérolaj, mint szépségápolási termék előnyeit.

Ha száraz haja van, hajlamos a törésre és sérülésekre, használjon néhány csepp gyömbérolajat samponjában vagy hajmaszkjában. Egészségesebbé, rugalmasabbá és gyönyörűbbé teszi a hajat. Ha bedörzsöli a fejbőrbe, akkor biztosítani fogja a korpásodást, vagy megszabadul tőle a már megjelent.

Hasznos és tápláló hajmaszk készíthető 2 evőkanálból. gyömbérolajat és vizet. Keverjük össze, vigyük fel a fejbőrre és a gyökerekre, hagyjuk 30 percig és mossuk le. Az eljárást hetente 2 alkalommal végezheti el, nem több.

Heti többször készíthet még egy hajmaszkot - 5-6 csepp gyömbérolajat keverve kevés olívaolajjal. Vigye fel újra a gyökerekre, hagyja néhány percig és alaposan mossa meg.

A vaj alkalmazásának másik nagyon érdekes ténye, hogy felhasználhatja az ételekhez. Adja hozzá különféle szószokhoz, húsételekhez, levesekhez és salátákhoz. Ne hagyja figyelmen kívül a gyömbérolaj hatalmas alkalmazását.

Gyömbérolaj használata

Ha masszázs mellett dönt, először 25 csepp gyömbérolajat hígítson fel 50 ml alapolajban. Ez utóbbi lehet jojobaolaj, szőlőmagolaj vagy mandulaolaj. Helyi és gyors masszázshoz elegendő 2-3 csepp olajat felhordani az érintett területre.

Ha meg akarja érezni az olaj aromájának gyógyító erejét, használjon 6-7 cseppet egy aroma lámpában. Ez a módszer segít nátha esetén - csillapítja a köhögést, az orrdugulást, a könnyebb légzést, a köptetést, megszünteti a torokfájást; amikor fáradt; felfrissíteni a helyiségeket otthon vagy a munkahelyen.

Megfázás esetén 1 csepp gyömbért és 1 csepp eukaliptusz olajat is belélegezhet. Lélegezzen körülbelül 3 percig.

Készítsen saját házi frissítő spray-t, amely tisztítja a levegőt, fertőtleníti a helyiségeket és növeli az étvágyat a hálószobában, ha ezt a szobát használja. Keverjen össze 15-20 csepp gyömbérolajat 250 ml vízzel, alaposan rázza fel és permetezze.

Ha túledződik az edzőteremben, vagy megsérül, készítsen borogatást 3 csepp gyömbérolajjal, 25 ml alapolajjal hígítva. Ugyanígy a fájdalom mellett eltávolíthatja a zúzódásokat is.

Figyelem! A gyömbérolaj használata terhes nők, szoptatós anyák, kisgyermekek, cukorbetegek, magas vérnyomásban szenvedők vagy gyömbér-intolerancia esetén nem ajánlott! Olaj túladagolás esetén irritációt érezhet a szájüregben, hasmenést vagy enyhe gyomorégést.

Ajánlott: