A Jóga Enyhíti Az ízületi Gyulladás Fájdalmait

Videó: A Jóga Enyhíti Az ízületi Gyulladás Fájdalmait

Videó: A Jóga Enyhíti Az ízületi Gyulladás Fájdalmait
Videó: Isiász és lágyéki fájdalom enyhítésére: sas póz 2024, Március
A Jóga Enyhíti Az ízületi Gyulladás Fájdalmait
A Jóga Enyhíti Az ízületi Gyulladás Fájdalmait
Anonim

Egy amerikai tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a jóga gyakorlatok enyhíthetik azokat az embereket, akik ízületi gyulladásos fájdalmaktól szenvednek. Az osteo- és reumás ízületi gyulladásban szenvedő embereket tesztelték a Cincinnati Egyetem Orvostudományi Karának szakemberei - írja a Daily Mail az oldalán.

Számos, 2010 és 2013 között lefolytatott tanulmányt vesznek figyelembe, amelyekben betegek százai vettek részt. Mindezen tanulmányok eredményei szerint a jóga csodálatos hatással volt az ízületi gyulladásban szenvedő emberekre. A szakemberek a szokásos reggeli merevség jelentős leküzdését, valamint a fájdalom csökkentését tapasztalták.

A fizikai teljesítmény jelentős javulása mellett a szakértők sokkal alacsonyabb depresszióról számoltak be. Különböző kísérletek során a résztvevők változó időtartamú jógát gyakoroltak - egyikükben naponta kétszer egy hétig, a másikban - egyszer hét napon keresztül, de négy hónapig.

Jóga gyakorlatok
Jóga gyakorlatok

A jógában a stressz szintje csökken - a szerzők emlékeztetnek arra, hogy a stressz fokozza az ízületi gyulladás hatását. Az izmok nyújtása és bemelegítése jelentős megkönnyebbülést jelent és csökkenti az ízületek körüli fájdalmat.

A tanulmány különféle jóga tanfolyamokra terjedt ki, amelyek közül néhányat kórházakban, egyetemeken stb. Végeztek, és a fő feladat annak meghatározása volt, hogy az alvás, a depresszió és a fájdalom tanfolyamai hogyan hatnak.

A tudósok következtetése az, hogy a legtöbb ilyen tanfolyamon rengeteg javulás és jótékony pszichológiai hatás tapasztalható.

Jóga pózok
Jóga pózok

Kiderült, hogy a jógával nemcsak az emberek foglalkoznak - egy olasz kutya komplex gyakorlatokat is végez. Chihuahua, Niccolo Bello jógaoktató tulajdonában van.

Megtanította háziállatát, hogy a különböző pózokat megfelelő módon adja elő, és a kis Paolo több mint jól teljesít.

A Daily Mail szerint, ahol az információkat közzétették, a kis kutya sikeresen váltott a Szfinx-pózról a Cobra-pózra, anélkül, hogy egyáltalán koncentrációt veszített volna.

Ajánlott: