Napi Szokások, Amelyek Megvédenek A Fogszuvasodástól

Tartalomjegyzék:

Videó: Napi Szokások, Amelyek Megvédenek A Fogszuvasodástól

Videó: Napi Szokások, Amelyek Megvédenek A Fogszuvasodástól
Videó: Márton napi szokások 2024, Március
Napi Szokások, Amelyek Megvédenek A Fogszuvasodástól
Napi Szokások, Amelyek Megvédenek A Fogszuvasodástól
Anonim

A szép mosoly elsősorban a fogüreg szisztematikus gondozásának eredménye, és nem csak az öröklődés. Adja hozzá ezeket szokások, amelyek megvédenek a fogszuvasodástól.

1. A fogmosás után öblítse ki a száját

Használjon speciális antibakteriális öblítő oldatokat. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy tovább élvezhesse a friss leheletet, valamint megvédje fogait az ínybetegségektől és a fogszuvasodástól.

2. A fogzománc színét hátrányosan befolyásoló italok megtagadása

A fogak elveszíthetik fehérségüket a kávé, a fekete tea és a vörösbor iránti szenvedélyed miatt. Ha nem tudja elképzelni az életét ezek nélkül az italok nélkül, de mégis hófehér mosolyról álmodik, igyon egy szívószállal. A hófehér mosoly másik veszélye a szűretlen víz. Van értelme befektetni egy jó vízszűrőbe, vagy rendszeresen jó minőségű ásványvizet vásárolni, ez tízszer olcsóbb lesz, mint a fogkő eltávolítása.

3. Mossa meg a fogait, ha azok piszkosak

Rendszeresen mosson fogat a fogszuvasodás megelőzése érdekében
Rendszeresen mosson fogat a fogszuvasodás megelőzése érdekében

Sok ember gyermekkora óta megszokta, hogy naponta kétszer fogat mos. De a fogüreg egészségének megőrzése érdekében ezt az eljárást gyakrabban kell elvégezni. Ideális esetben a fogakat azonnal meg kell tisztítani, amint azok piszkosak, azaz. minden alkalommal étkezés után. Nem szükséges fogkefét és fogkrémet használni, a legfontosabb az étkezés során a fogak közé szorult ételmaradékok eltávolítása. Mivel ezek a maradványok később fogszuvasodást, fogkövet és a fogak elszíneződését okozhatják. A szájüreg öblítése sok értékes szokás a fogszuvasodás megelőzésére. Próbáljon kialakítani egy rutint, amelyet betart, mert csak így tanulja meg, hogy kellően felelős legyen a szájhigiénéért.

4. Évente kétszer keresse fel fogorvosát

Keressen egy tisztességes és bevált fogorvost, és bízzon benne, hogy gondozza a fogait. A rendszeres ellenőrzés és a félévenkénti professzionális tisztítás megakadályozza a problémákat és a fogak tökéletes állapotát. Képzelje el azt is, hogy mennyi pénzt takarít meg, ha időben pecsétet tesz.

5. Növelje a tejtermékek, zöldségek és gyümölcsök fogyasztását

A tejtermékek védenek a fogszuvasodás ellen
A tejtermékek védenek a fogszuvasodás ellen

Mivel a tejtermékek nagy mennyiségű kalciumot tartalmaznak, ami rendkívül fontos a szervezet számára. Tej, sajt, túró, joghurt vagy más tejtermékek napi fogyasztása védi a fogakat a fogszuvasodástól.

6. Hagyja abba a dohányzást

Ahhoz, hogy új szokások segítségével tökéletes fehér fogakat érjen el, hagyjon fel a dohányzással. A dohányzás jelentősen rontja a fogzománc megjelenését, jellegzetes sárga lepedék megjelenését okozza. A fogfehérítés egyre bonyolultabbá válik, és erőteljes eszközöket és rendszerességet igényel. A dohányzásról való leszokás nem könnyű feladat, de ha határozott vagy, megbirkózol vele. Ha érdekel a fogak állapota és az általános egészségi állapot, akkor komolyan fontolja meg ezt a káros függőséget.

7. Használjon fogselymet

A fogselyem nagyszerű módja annak, hogy eltávolítsa a felesleges ételeket, amelyeket a fogkefe nem tud eltávolítani. Elég, ha a fonalat naponta egyszer használja - lehetőleg este. Vigyázzon a szálak tárolására, száraz és zárt helyen kell lenniük, ne a nedvesség közelében. Keksz, péksütemény, kenyér vagy különféle gabonafélék fogyasztásakor mindig használjon cérnát utána.

8. Igyon még vizet

A víz rendkívül hasznos életet adó folyadék, amely nélkül nem tudunk. A megfelelő vízbevitel hidratált, koncentrált és felfrissített bennünket. Kiderült azonban, hogy ha több vizet iszunk, javul a lehelet és segít megszüntetni a maradék ízet, miután valami erősebbet fogyasztunk. Segít a fogüregek kialakulása elleni küzdelemben is (súlyos a fogszuvasodás előfeltétele). Ha alkoholos italt fogyaszt vagy citrusféléket fogyaszt, mindenképpen öntsön egy pohár vizet.

9. Ne felejtsd el az ínymasszázst

Az íny gyengéd körkörös mozdulatokkal történő masszírozása elősegíti a jobb keringést. Ily módon megerősödnek a fogak, amelyek ellenállóbbá válnak a bomlás és a fogszuvasodás ellen. Ha a fogak elég erősek, nem lehetnek repedések és szuvasodás.

Gyümölcsök életre fogszuvasodás nélkül
Gyümölcsök életre fogszuvasodás nélkül

10. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt

A friss gyümölcsök és zöldségek rendkívül jót tesznek a test egészségének, de némelyikük kiválóan alkalmas erre a fogszuvasodás megelőzése. A zeller és a sárgarépa például természetes fogtisztító, mert a bennük található rost eltávolítja az ételmaradékokat. Az almahéj rendkívül hasznos a fogak gyógyítására, fehérítésére és tisztítására.

11. Jól rágja meg az ételt

Mindig próbálja meg jól megrágni az ételt, mert a rágás olyan folyamat, amely eltávolítja a maradékot. Ez különösen fontos olyan esetekben, amikor étkezés után nincs lehetősége a fogmosásra. Ezenkívül a hosszan tartó rágás elősegíti az emésztési folyamatokat és serkenti a nyál szekrécióját. A kiválasztott nyál mennyisége segít eltávolítani a kórokozó baktériumokat a szájüregből.

Ajánlott: