Mik Azok A Fogközi Fogkefék?

Videó: Mik Azok A Fogközi Fogkefék?

Videó: Mik Azok A Fogközi Fogkefék?
Videó: A fogköztisztító kefék helyes használata 2024, Március
Mik Azok A Fogközi Fogkefék?
Mik Azok A Fogközi Fogkefék?
Anonim

Hallottad a 14. Dalai Láma gondolatát, ismertebb nevén a vallási nevéről, Tenzin Gyatso-ról, aki azt mondja: Ha valaki nem mosolyog rád, légy kedves és mosolyogj neki. Senkinek nincs szüksége mosolyra jobban, mint aki nem tud mosolyogni másokon. Igen, tipikus tibeti bölcsesség, amelyből ihletet meríthetünk!

De hogy nézne ki egy mosoly, ha megfeketedett vagy hiányzó fogak kúsznának mögé? Nem olyan kellemes látvány, mint Tenzin Gyatso leírta, aki egyébként 1989-ben megkapta a Nobel-békedíjat, és minden fotóján csodálatos, egészséges fogakkal néz ki…

Eltekintve néhány súlyos fogászati betegségtől, a megfeketedett és hiányzó fogak oka lehet a jó szájhigiénia hiánya. Ne gondolja, hogy a fogorvosok hiába győznek meg minket arról, hogy a fogakat minden reggel és este legalább 2 percig kell mosni, és még jobb, ha minden étkezés után mosunk.

Nem, ezek nem koholmányok. Ahhoz, hogy fehér legyen a foga, és hosszú ideig élvezhesse őket, nemcsak közönséges kefével kell megmosni, fogközi fogkefe. Mi ez és mik azok az interdentális ecset előnyei?

A fogközi fogkefe nagyon hatékony és ugyanakkor egyszerűen használható eszköz, amely lehet, hogy nem az első, de második segítője a fogszuvasodás, a parodontitis és minden egyéb olyan betegség ellen, amely a rossz szájhigiénia miatt jelentkezhet.

A fogközi fogkefe sokkal kényelmesebb, mint a fogselyem, és valójában hasonló funkciót tölt be. Úgy néz ki, mint egy spirálkefe, de sokkal kisebb és könnyebben hordozható. Csak egy oda-vissza mozdulat elég a fogközi térben, és biztos lehet benne, hogy az összes többi élelmiszer-részecske, amelyet nem sikerült eltávolítania egy szokásos fogkefével, már rég elmúlt.

A fogközi fogkefe nagyon kényelmes a fogszabályozóhoz
A fogközi fogkefe nagyon kényelmes a fogszabályozóhoz

A legnagyobb előnye az interdentális ecset használata az, hogy akár beültetett fogakhoz, foghídakhoz, fogkoronákhoz, fogszabályozókhoz vagy parodontális kezelés után is használható, anélkül, hogy elrejtené a fogak vagy az íny egészségi kockázatát. Csak az a fontos, hogy olyan interdentális kefe modellt válasszon, amelyet az Ön egyedi igényeinek megfelelően alakítottak ki. Ehhez természetesen a fogorvosnak kell irányítania.

Ajánlott: