Megdöbbentő Tények A Dohányzásról

Videó: Megdöbbentő Tények A Dohányzásról

Videó: Megdöbbentő Tények A Dohányzásról
Videó: 9 ok, amiért a Dohányzás Egészséges! 2024, Március
Megdöbbentő Tények A Dohányzásról
Megdöbbentő Tények A Dohányzásról
Anonim

Dohányzók általában negatív falat emelnek maguk elé, amikor szembesülnek azzal a keserű igazsággal, amit ők maguk tesznek az egészségükre. Az igazság az, hogy a dohányzás lassú öngyilkosság.

Sok dohányos úgy véli, hogy abbahagyhatja a dohányzást, ha úgy dönt, hogy nem rabszolgája a nikotinnak. Hamarosan rájönnek, hogy az önkontroll elhagyja őket, és a dohányzás kezd szorongást kelteni.

Ha dohányzik, vagy ismer valakit, aki szeretne leszokni a dohányzásról, de több motivációra van szüksége, használja a következőket megdöbbentő tények a dohányzásrólez sok életet menthet meg.

A világon minden 8. másodpercben valaki meghal a dohányzástól. Ez évi 5 millió halálesetet jelent. A cigarettafüst radioaktív ólmot és polóniumot tartalmaz.

Technikailag 4-5 cigaretta tartalmaz annyi nikotint, hogy megöljön egy felnőttet, ha lenyeli őket. A legtöbb dohányos csak 1-2 milligramm nikotint szív be, mivel a többi ég.

Körülbelül 1500 gyermek hal meg évente cigarettatűzben.

A dohányzás a rákos megbetegedések 30% -át okozza Kanadában.

A cigaretta 20% cukrot tartalmaz - ezt a tényt a cukorbetegek többsége nem tudja.

Naponta több mint 3200 tinédzser szívja el első cigarettáját Amerikában.

A hidrogén-cianidot, a cigarettafüst egyik alkotóelemeit, a második világháború alatt kémiai fegyverként használták a népirtáshoz.

Bár a cigarettaszűrők úgy néznek ki, mintha papírból készülnének, valójában nagyon vékony műanyag-acetát szálakat használnak. A szűrő lebontása 18 hónaptól 10 évig tart.

Használt füstből olyan füstöt szívunk be, amely több mint 50 rákot okozó vegyszert tartalmaz. Közülük legalább 11 az első kategóriába tartozó rákkeltő anyag, ami bizonyítja az anyagok részvételét a betegségben.

Ismert, hogy a dohányzók több mint fele rákban hal meg. A kelet-ázsiai és a csendes-óceáni térségben élő fiatalok körülbelül egynegyede meghal dohányzás miatt.

Egy dohányos átlagosan 14 évet veszít életéből csak a rendszeres dohányzás miatt.

Ezzel azonban a dohányzás ártalma ne érjen véget. Amit mások tények a cigarettáról nem tudjuk

A dohányzás számos ártalmat okoz
A dohányzás számos ártalmat okoz

A dohányzás lelassítja a tüdő fejlődését.

A karbamidot a cigaretta ízének növelésére használják.

A nikotin a füst belélegzése után 10 másodpercen belül eljut az agyba. Megtalálható a test bármely részén, valamint az anyatejben. És ez rendkívül káros az újszülöttek számára.

A cigarettacsikkek a tengerparti szennyezés egyik legnagyobb oka.

Még a háziállatok is szenvednek másodlagos füsttől. Szívbetegséget vagy akár leukémiát okozhat a kutyáknál.

A dohányzás oda vezet rossz lehelet, fogvesztés, fogszín elszíneződés, ínybetegség és szájrák. Ha fehér fogakat szeretnél, ne is gondolj arra, hogy belekerülj ebbe a rossz szokásba.

A dohányzás hatással van a szívre és az erekre, ami szívrohamhoz vezet.

A dohányzó terhes nők nagyobb valószínűséggel nemcsak alacsony születési súlyú, hanem erősen agresszív csecsemőket is szülnek. Sok dohányzó nőnél az is előfordul, hogy a gyermek születési jelgel születik.

Az Egyesült Államokban a nemdohányzók több mint 3000 tüdőrákos halálát másodlagos dohányzás okozza.

A szegény és nem megfelelően képzett emberek körében a dohányzás aránya magasabb.

A dohány évente több mint hatmillió ember halálát okozza. Ez millióval több halálesetet jelent, mint a HIV, a tuberkulózis és a malária.

Jelenleg több mint 16 millió amerikai él dohányzással összefüggő betegségekkel, köztük krónikus obstruktív tüdőbetegséggel (COPD).

A tüdőrák nem az egyetlen rosszindulatú daganat, amelyet a dohányzás okozhat. Mások közé tartozik a hólyagrák, a vérrák, a csontvelő rákja, a méhnyakrák, a vastagbélrák, a szájüregi rák, a hasnyálmirigy rákja, a rektális rák és mások.

A víz dohányzása a spermiumok rossz minőségéhez vezethet, a nőknél pedig meddőséghez.

A világ népességének csak 20 százalékát védik a dohányzási törvények, különösen a magas jövedelmű országokban.

A dohányzás nemcsak egy gyönyörű mosolyt árt. Ez társul a megsárgult körmökkel, az idő előtti ráncokkal, az öregedő bőrrel, a szem alatti karikákkal, a rossz testszaggal is. Ha ragaszkodik a gyönyörű megjelenéshez, akkor tartózkodjon a cigarettától.

Még mindig kíváncsi vagy káros a dohányzás?? Valószínűleg válaszolhat maga után, miután elolvasta ezeket a nyugtalanító tényeket …

Ajánlott: