A Kókuszolaj Segít A Hajhullásban

Videó: A Kókuszolaj Segít A Hajhullásban

Videó: A Kókuszolaj Segít A Hajhullásban
Videó: 8 érv a Kókuszolaj fogyasztás mellett 2024, Március
A Kókuszolaj Segít A Hajhullásban
A Kókuszolaj Segít A Hajhullásban
Anonim

Sokan akkor kezdjük el gondozni a hajunkat, amikor látjuk, hogy az elkezd hullani, elveszíti erejét és ragyogását. Olyan sok házi recept van a hajmaszkokhoz, házi samponokhoz stb., Amelyek segíthetnek ilyen problémák esetén.

A haj megjelenése sok tényezőtől függ - az egyik vezető hely az öröklődés. És ha nincs kontrollunk ezen tényező felett, akkor a legtöbben biztonságosan tudunk irányítani. Egy másik feltétel az öröklődés mellett a szép és egészséges hajért az étrendünk.

A testünk számára biztosított anyagok nemcsak a szép hajért, hanem a tiszta bőrért és az egészséges körmökért is felelősek. Az általunk készített otthoni maszkok egyik leggyakrabban használt terméke a különböző típusú olajok - mandula, shea vaj, kókuszdió - némelyik sűrűséget ad a hajnak, másoknak köszönhetően jó volumenet érünk el stb.

A kókuszolaj hajhullás, megrepedezett bőr jelenlétében hasznos lehet, testszőrtelenítés után is ajánlott alkalmazni.

A kókuszolaj megvédi a hajat a nedvességvesztéstől - behatol a hajba, ennek eredményeként a haj egészséges, erős és fényes marad. A kókuszolaj laurinsavat tartalmaz, amely segíti és megvédi a fejbőrt a különféle vírusoktól, baktériumoktól és gombáktól.

Hajhullás
Hajhullás

Szakértők szerint a legjobb, ha minden nap kis mennyiségű kókuszolajat dörzsölnek a fejbőrbe - ezt az eljárást könnyű masszázsmozgásokkal hajtsa végre. Így képes lesz táplálni a haját, egészségesebbé tenni, megvédeni a korpásodástól, megelőzni a fejbőr fertőzéseit.

Ha hidratálni szeretné a haját, több olajat kell használnia - kívánatos, hogy ne csak a fejbőrbe, hanem hosszában magába a hajba is dörzsölje.

Hagyja, hogy a kókuszolaj körülbelül egy órán át végezze a dolgát, majd enyhe samponnal jól mossa meg a haját. Javasoljuk, hogy hetente egyszer végezzen ilyen eljárást.

Az olaj használatának másik lehetősége az, hogy megolvaszt egy teáskanálnyit, és hozzáadja a kondicionálóhoz. Ne feledje azonban, hogy a kókuszolajat vízfürdőben kell megolvasztani.

Ajánlott: