Hajnövesztő Maszkok

Tartalomjegyzék:

Videó: Hajnövesztő Maszkok

Videó: Hajnövesztő Maszkok
Videó: A HOSSZÙ HAJ TITKA / OLCSÒ ÈS EGYSZERŪ 2024, Március
Hajnövesztő Maszkok
Hajnövesztő Maszkok
Anonim

Házi maszkok a gyorsabb hajnövekedés érdekében számos előnye van az üzlethálózatéval szemben. Könnyen elkészíthetők és nagyon hasznosak, ráadásul pénzt takarítanak meg.

A házi hajmaszkok csak természetes alapanyagokból készülnek, így nagyobb és jobb hatást gyakorolnak a hajra, mint a kész álarcok.

Az egyik leghasznosabb és hatékony maszkok a haj növekedéséhez ricinusolajon alapul. Nagyon hasznos a haj növekedéséhez, serkenti a vérkeringést és a vele együtt lévő hajmaszk nagyon aktív.

A ricinusolajat gyógyszertárakban értékesítik. A legegyszerűbb tiszta formában használni. Hevítsük vízfürdőben, amíg kissé fel nem melegedik, majd dörzsöljük be a hajgyökerekbe.

A fejét vastag törölköző borítja és hajnövesztő maszk fél óráig kell cselekedni. A maszkot meleg vízzel és samponnal mossuk. Ez elég időigényes, mivel a ricinusolajat nehéz lemosni.

Hajápolás
Hajápolás

Több ilyen eljárás után a haj vastagabbá válik, és sokkal gyorsabban kezd növekedni. Nagyon jó hatással van a ricinusolaj, a vodka és a citrom hajnövesztő maszkjára. Keverje össze egyenlő arányban a citromot, a ricinusolajat és a vodkát, és vigye fel őket a hajgyökerekre. Fél óra múlva mosson samponnal.

A vodkának melegítő hatása van, amely aktiválja a hajhagymákat, a citrom pedig természetes C-vitamin-forrás. E maszk gyakori használata után a haja sokkal gyorsabban nő és vastagabbá válik.

A mustár hajmaszk hatásosan hat a haj növekedésére is. A mustár felmelegíti a fejbőrt, erősíti a vérkeringést, és a hajhagymák aktívabban kezdenek működni.

Keverjen össze két evőkanál mustárport - a gyógyszertárban kapható - két evőkanál olívaolajjal, két teáskanál cukorral és kevés vízzel. Egy tojássárgája is hozzáadható. A hajmaszkot alkalmazzák a fejbőrön.

Ne tegye a haj végére, mert kiszáradnak. Ennek megakadályozása érdekében előzetesen kenje meg őket olívaolajjal. Csavarja be a fejét nejlonnal, majd vastag törülközővel. 20 perc múlva alaposan mossuk meg.

A leghatékonyabb maszkok a haj növekedéséhez

Sok hajmaszk van, amelyet otthon is elkészíthet. A leghatékonyabbakat azonban a következő sorokban fogja látni. Próbáld ki őket néhány hétig, és meglátod a hatást.

Hajmaszk tojássárgájával

A tojássárgája hasznos tápanyagokkal rendelkezik, például zsírsavak, lecitin, A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, B-vitamin és biotin. Mint tudjuk, a tojássárgája fehérjében gazdag. A fehérje nagyon jó a haj növekedéséhez. A fehérje mindenre szükségünk van a test sejtjeinek gyors regenerálódásához. A regenerálás a haj gyors növekedését is magában foglalja. Kezelések a normál és száraz haj növekedéséhez. Szüksége van 2 tojássárgájára, 2 evőkanál olívaolajra, 1/2 csésze vízre.

Alaposan keverje össze az összetevőket, tegye a pasztát a fejére, végezzen egy kis masszázst, majd hagyja rajta 20 percig. Öblítse le langyos vízzel.

Maszk zsíros hajra

Szüksége van 1-2 tojássárgájára és friss citromlére. Keverje össze az összetevőket, majd vigye fel a hajra, 15 perc után öblítse le. Sampon és öblítse le újra. Ezt a keveréket jobban alkalmazza a hajra, mint a sok faggyúval rendelkező fejbőrre.

A citromlé friss almalével is helyettesíthető. Hatékony trükk a korpásodás, viszketés, hajhullás ellen.

Hajmaszk ricinusolajjal

A ricinusolajat a haj regenerálásának és növekedésének egyik legjobb természetes kezelésének tekintik. Antioxidánsai segítik a haj keratinját, így erősebb és simább. A fejbőrre alkalmazva megelőzi és kezeli a hajhullást, kezeli a folliculitist (a haj gyulladását, amely viszketéssel és fájdalommal jelentkezik), a korpásodás és a fejbőr fertőzését, köszönhetően gombaellenes (amely megakadályozza a gomba kialakulását) és antibakteriális tulajdonságainak.

Ezenkívül a készítményben lévő ricinoleinsav stimulálja a fejbőr vérkeringését, és ezáltal elősegíti a haj gyorsabb növekedését. Mindez a sav segít egyensúlyban tartani a fejbőr pH-ját, helyreállítja a hidratációt és gyógyítja a túl nehéz vegyszerek által okozott károkat.

Maszk a hajhullás ellen

2 evőkanál ricinusolaj, egy evőkanál méz, tojássárgája és egy evőkanál olívaolaj (opcionális). A mennyiségek a haj hosszától függően eltérőek lehetnek! Elkészítés: Felverjük a sárgáját, hozzáadunk mézet és végül a vajat. Alkalmazás: A kapott maszkot a teljes hajra alkalmazzuk, és egy órán át hagyjuk. A samponnal és a haj kitartó öblítésével távolítják el.

Fejbőr masszázs

Hetente egyszer alkalmazzon maszkot növényi olajjal a hajra. De először masszírozza meg jól a fejbőrt ezzel a meleg olajjal, ujjaival - NEM a körmökkel! Használhat olajkezelést a boltban, vagy elkészítheti saját maga ricinus növényi olaj, szőlőmag, búzacsíra és még sok más felhasználásával.

Tojásfehér maszk

Csak annyit kell tennie, hogy két tojást (vagy többet, a haj hosszától függően) eltörünk, elválasztjuk a fehéreket a tojástól, kissé felverjük, majd a haj teljes hosszában, a gyökerétől kezdve alkalmazzuk. Hagyja hatni a maszkot körülbelül fél órán keresztül, majd mossa meg a haját samponnal.

Növekedési maszk banánnal

Ennek a maszknak az elkészítéséhez jól érlelt banánt kell pépesíteni. Ez minden! Maga a banánpüré az a maszk, amelyet a hajra visznek, és 20-30 percig állni hagyják. A banán rendkívül hasznos gyümölcs, és összetevőik kiváló hatással vannak a hajra.

Hajmaszk mandulaolajjal

Nagyon hatékony hajmaszk, amely elősegíti a növekedést. Szüksége van 1 ampulla A-vitaminra, egy evőkanál pálinkára, 3 evőkanál mandulaolajra és 1 tojássárgájára. Mindent összekeverünk, majd a kapott maszkot gondosan melegítjük vízfürdőben. Vigye fel a haj teljes hosszára, és hagyja körülbelül egy órán át, majd mossa le meleg vízzel.

A haj fésülése

Nem szükséges 100-szor mosni a hajad, ahogy nagymamáink tanácsot adtak nekünk. Elég, ha az ecsetet este többször, reggel pedig többször átengedjük rajta. Ily módon a fejbőr könnyű masszázsát kapja, amely javítja a keringést és a haj gyorsabb növekedését. Ezenkívül a frizura a haj teljes hosszában elosztja a fejbőr által termelt faggyút, amely lágyabbá és fényesebbé válik. Kerülje a hajformázást és a hőt - és fűtőberendezések, például tányér vagy hajszárító.

Diéta a gyönyörű hajért

A megfelelő étrend biztosítja a haj számára a szükséges tápanyagokat: fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat. Az egészséges hajnak vasra, cinkre, D-vitamin és B-vitaminra van szüksége.

Figyelem! Ezek használatakor hajnövesztő maszkok vigyázzon, nehogy anyag kerüljön a szemébe. Vigyázzon az allergiás reakciókra is. Ha irritációt vagy égést érez az otthoni szépítő eljárások során, azonnal távolítsa el a maszkot, és ne alkalmazza újra.

Ajánlott: