Fogfehérítés

Tartalomjegyzék:

Videó: Fogfehérítés

Videó: Fogfehérítés
Videó: VLOG #26: KÍSÉRJ EL A FOGÁSZATRA | FOGFEHÉRÍTÉS 2024, Március
Fogfehérítés
Fogfehérítés
Anonim

Őseink soha nem gondoltak arra, hogy mosolyuk hófehér-e. Éppen ellenkezőleg, a japán menyasszonyok évszázadokkal ezelőtt feketére festették a fogukat.

A pakisztáni nők vörösre festették a fogukat. A csillogó mosoly Marilyn Monroe megjelenése után jött divatba, akinek gyönyörű ajkai veszik körül tökéletes fehér fogak.

Ez teljesen megváltoztatja a mosoly világának normáit. Csak a hollywoodi mosoly tekinthető a siker és az merész ambíciók szimbólumának.

Ezt tudnod kell fogfehérítés terhesség és szoptatás alatt tilos, valamint ínybetegségben, kalcium hiányában és allergiában.

Előtt fehéríti a fogakat A fogak szakszerű tisztítását ajánlják. Lehetséges, hogy a fogzománcod fehér volt, de a teától, a kávétól és a cigarettától megsárgult.

Egy eljárás elegendő, és a fogak láthatóan fehérebbek lesznek. Az ultrahang tisztítja a fogkövet és a pigmenteket.

Fél évszázaddal ezelőtt megjelentek az első zselék a boltokban Fogfehérítésamely oxigénes vizet tartalmazott.

A modern géleket egy speciális formával kombinálva használják, amely megismétli a harapásod formáját és egész éjszaka viseli.

Az oxigénes vízzel való fehérítés károsíthatja a fogak egészségét.

Néhány irodában ajánlat lézeres fogfehérítés. De a fehérítés előtt meg kell gyógyítania minden beteg fogát, és a töméseket a lehető legkönnyebbre kell cserélnie.

Néha azonban semmi sem lehet fehéríti a fogakat. Az egyetlen lehetőség ilyen esetben a fogak elejére szerelt porcelán koronák vagy kerámialemezek beültetése.

Karbantartani a fogfehérítés eredményei, ameddig csak lehetséges, körültekintően kell eljárnia.

Tiltott ételek fogfehérítés után

A fogakat foltos ételek
A fogakat foltos ételek

Cékla

A cékla nagyon erős színezékeket tartalmaz. Lemondania kell a répasalátákról, a friss répáról, a vitaminos salátákról, a borscslevesről, a répa rágcsálnivalókról és a répa húsgombócáról és tovább tartsa a fogfehérítés hatását.

Sötét gyümölcslevek

A gyümölcslé, beleértve a hozzáadott cukor nélküliakat is, meglehetősen súlyosan foltozhatja fogait a szín miatt. Az adagolási hőmérséklet egy másik tényező lehet, amely károsíthatja a zománcot. Javasoljuk, hogy szívószállal vegye be őket, és legfeljebb heti 2 alkalommal fogyassza el őket.

Kávé

A kávé az első helyen van a fogakat foltos italok. A kávé azonban jótékony hatással van a szervezetre. Igyon egy csésze kávét egy kevés tej hozzáadásával, hogy megakadályozza a fogak elszíneződését.

Szója szósz

A sötét italok nem csak a fogakat foltolhatják meg, hanem szinte minden sötét folyadék, amelyet ízesítenek vagy színezhetnek az ételek, például a szójaszósz.

A ruhákat foltos ételeknek ugyanolyan hatása lehet a zománcra, ami igaz a szójaszószra is. Ezért tanácsos a szójaszószt mértékkel és fogyasztani kerülni fogfehérítés után.

Erdei gyümölcsök

Sajnos ezek az antioxidánsokhoz és a C-vitaminhoz ajánlott gyümölcsök nagyon erős, félig állandó festéket is tartalmaznak, amely foltot fest. A fekete ribizli, a málna, a szeder és az áfonya foltosítja a fogakat, különösen, ha gyümölcslé formájában fogyasztják. Gyakorlati lehetőség az lenne, ha e gyümölcsök levét szívószállal megisznánk.

vörösbor

Ne igyon bort fehér fogakért
Ne igyon bort fehér fogakért

Ha ragaszkodik a fogak fehér színéhez, akkor jobb, ha távol tartja magát a vörösbortól.

Csokoládé

Magas kakaótartalma miatt a csokoládé egy másik étel, amely idővel megváltoztatja vagy színezi a fogak színét. Ezenkívül a csokoládé fogszuvasodást okoz a benne lévő nagy mennyiségű cukor miatt. Egy darab csokoládé még nem ölt meg senkit, de mindez mértékkel. Fogfehérítés után távol maradjon a csokoládétól.

Citrusfélék

Az olyan gyümölcsök, mint a citrom, a narancs és a grapefruit, de a levük is tartalmaznak olyan savakat, amelyek rontják a fogzománcot, ami a fog színének megváltozásához vezet. Tehát le kell mondania ezekről a gyümölcsökről, ha belegondol fogfehérítés.

Energiaitalok

Ezek az italok is okozhatnak a fog elszíneződése. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a nagyon savas italok - például a sportolóknak szánt vagy az energiaitalok - elpusztíthatják a fogzománcot. Sportoláskor korlátozza ezeknek az italoknak a bevitelét. A víz jobb választás lehet - nemcsak a fogak számára.

Házi gyógymódok a fogfehérítéshez

A dohányzás, a mindennapi tea vagy kávé fogyasztása károsítja a fogainkat. Itt van 4 trükk, amelyek segítenek otthoni fogfehérítés.

1. A szódabikarbóna klasszikus, amikor arról van szó otthoni fogfehérítés. Használja úgy, hogy felveszi a fogkefére. Keverhet szódabikarbónát citromlével is, és az így kapott pasztát házi fogkrémként kenheti a fogkefén. Ezt a keveréket csak hetente egyszer használja. Citrom segít hogy maga fehérítse a fogát.

2. A fehér fogak másik otthoni gyógymódja az olívaolaj. A megtakarítás érdekében mossa meg fogait az olajjal (miután megtisztította őket a fogorvosnál) a fogfehérítés hatása hosszabb idő.

3. Az aktív szén hozzájárul a fogak fehérítéséhez is. Őröljön meg egy tablettát, és tegye a por egy részét a kefére helyezett fogkrémcsíkra. Alaposan mosson fogat és öblítse le.

4. A fogmosás kókuszolajjal a fogfehérítés otthoni gyógymódja is. Ha a kókuszolajat aktív szénnel keveri, a hatás még erősebb lesz.

Bizonyos ételek fogyasztásával otthon is elérheti a fogfehérítést.

Étel fehér fogakhoz

Fogfehérítés előtt és után
Fogfehérítés előtt és után

1. Sajt, tejszín és joghurt: az ezekben található tejsav védi a fogakat az üregektől. Az étkezés végén egy darab sajt megemeli a száj környezetének pH-értékét, serkenti a nyál áramlását és védőgátat hoz létre a fogak felületén.

2. Alma: távolítsa el az ételmaradékokat, frissítse a leheletet és fehérítse a fogakat. Az étkezés végén elfogyasztva megtisztítják a fogakat, és fényes megjelenést kölcsönöznek nekik!

3. Zeller: alacsony kalóriatartalmú zöldség, jó tisztító képességgel, nyersen fogyasztva. A fogzománcon fehérítő tulajdonságokkal is rendelkezik.

4. Karfiol: serkenti a nyál szekrécióját és megakadályozza a lepedék lerakódását, fenntartva a fogak fehérségét.

5. Az ananász segít eltávolítani a foltokat a fogakról!

6. Gomba: lassítja a baktériumok képződését és a baktériumok plakkjának lerakódását a fogakon.

7. Eper: összehúzó hatású anyagokat tartalmaznak, de sok C-vitamint is. Az összehúzó szerek segítenek eltávolítani a foltokat a fogak felületéről, a C-vitamin pedig fehéríti a fogakat és megakadályozza a fog plakk felhalmozódását. A száj vízzel történő öblítésének szabálya a fogyasztás után az eperre és az almára is vonatkozik, minden gyümölcsre, amely gazdag citromsavforrás.

8. Petrezselyem: fontos szerepe van a lehelet frissítésében. A zöldek antibakteriális tulajdonságaikról ismertek, ezért étkezés után egy darab friss petrezselyem elfogyasztása nagyszerű ötletnek tűnik az egészséges mosoly és a friss lehelet érdekében.

Ezek az alapvető élelmiszerek, amelyek segítenek otthoni fogfehérítés. Csodálatos ízük mellett olcsók és könnyen megvásárolhatók, így mindenki számára elérhetőek, ellentétben az irodai fehérítő eljárásokkal, amelyek csak a betegek bizonyos kategóriáira vonatkoznak. Ezeknek a csodás ételeknek a fogyasztása és a napi szájhigiéné betartása előnyös lesz számodra.

Amikor a szájhigiéniáról és a fehér fogakról beszélünk, rendelkeznünk kell néhány készülékkel otthon. Ide tartozik az elektromos fogkefe, a fogzuhany és a fogselyem. Az elektromos kefe bizonyítottan gyorsan fehéríti a fogakat, és megakadályozza a plakk felhalmozódását rajtuk. A fogászati zuhany ugyanazzal a tulajdonsággal rendelkezhet. A fogselyem segít eltávolítani az ételmaradékokat a fogakon, és megakadályozza a zománc ismételt sárgulását.

Ne feledje, hogy a fogfehérítés nagyon komoly tevékenység. Sok természetes fogfehérítő termékek fogorvosok teljesen tagadják. Nem javasoljuk, hogy kockázatos manipulációkat hajtson végre anélkül, hogy konzultálna fogorvossal. A sok mosoly készítésű trükkje ellenére a gyönyörű mosolyért professzionális fogfehérítés továbbra is a legbiztonságosabb és leghatékonyabb technika.

Ajánlott: