A Nyújtás Egészségügyi Előnyei

Videó: A Nyújtás Egészségügyi Előnyei

Videó: A Nyújtás Egészségügyi Előnyei
Videó: A hatékony nyújtás (edzés után, teljes test) - Kezdő szint 2024, Március
A Nyújtás Egészségügyi Előnyei
A Nyújtás Egészségügyi Előnyei
Anonim

Sok ember arra törekszik, hogy sportolni kezdjen, mindig megkezdi a reggeli gyakorlatok megkezdését, ennek ellenére sem tud időt szakítani rá, mert túl elfoglalt és fáradt egy rövid éjszakai alvás után.

De kiderült, hogy a reggeli gyakorlatokat teljesen fel lehet cserélni egy egyszerű reggeli nyújtással az ébredés után. Reggel, amikor felébredsz, anélkül, hogy tudnád miért, nyújtózkodsz.

Ily módon a test létrehozza az izomtónust. Még a kisgyermekek is szeretnek nyújtózkodni, mert anélkül, hogy észrevennék, egész testükre gyógyító hatást fejtenek ki.

Alvás
Alvás

Az alvásból való ébredés után nyújtózkodó izmokat oxigénnel látják el, és felszabadítják a bennük felhalmozódott méreganyagokból.

A gerinc nyújtása, amely a nyújtás során történik, serkenti a belső szervek munkáját, valamint a vérkeringést.

A nyújtás erős energia töltést küld a testbe, amely még mindig próbál felébredni. A keleti orvoslás szerint a nyújtás megtisztítja a szerveinket összekötő energiacsatornákat, és segíti őket a jobb munkában.

Felébredni
Felébredni

Hogyan kell megfelelően nyújtózkodni? Amint kinyitja a szemét, miközben még fekszik, gondoljon csak a kellemes dolgokra. Majd felkelés nélkül szépen nyújtózkodj.

Ezután sietség nélkül üljön le az ágy szélére. Ezt a helyzetet nevezik egyes jógaoktatók a vízszintes passzivitás és a függőleges tevékenység közötti középső helyzetnek.

Vegyen egy mély lélegzetet, majd vegyen egy mély lélegzetet, mintha megkönnyebbülten sóhajtana. Ismételje meg többször, és nyújtsa fel a karját.

Ezután hagyja cserben őket, mintha minden feleslegeset kirázna belőlük. Nyújtson jobbra, balra és hátra. Ha valamilyen különleges érzést tapasztal a test egy bizonyos részén, például feszültséget, kissé nyújtózkodjon megmozgatásához, de ne vigye túlzásba.

A nyújtás nagyon hasznos az izmok számára, mert éjszaka a test bizonyos helyzetben pihen, és az izmok passzív állapotban vannak. Reggel tornára van szükségük, amelyet nyújtással kapnak.

Ajánlott: