Hogyan Lehet Megvédeni A Kéz Bőrét A Gyakori és Agresszív Mosás Miatt

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Lehet Megvédeni A Kéz Bőrét A Gyakori és Agresszív Mosás Miatt

Videó: Hogyan Lehet Megvédeni A Kéz Bőrét A Gyakori és Agresszív Mosás Miatt
Videó: Hogyan kéne végrehajtani az adósmentő törvényt? 2024, Március
Hogyan Lehet Megvédeni A Kéz Bőrét A Gyakori és Agresszív Mosás Miatt
Hogyan Lehet Megvédeni A Kéz Bőrét A Gyakori és Agresszív Mosás Miatt
Anonim

A téli szezonban gyakrabban kell kezet mosnunk erősebb vagy akár antibakteriális szappanokkal, hogy megvédjük magunkat a vírusoktól.

Rendszeresen mosson kezet különösen a koronavírus-járvány idején kötelező.

Ebben a kérdésben nincs két vélemény - minél gyakrabban mosson kezet, annál valószínűbb, hogy nem fertőződik meg a koronavírussal. És mindannyian tudjuk, hogy a kézmosás túl gyakran száraz bőrt eredményez.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a kimenés csak sürgős okokból történhet.

Ezért, mielőtt úgy gondolná, hogy sürgősen el kell mennie a gyógyszertárba kézkrémért, megpróbálhatja elkészíteni saját házi hidratáló krémet.

Csak olyan házi termékeket használjon, amelyeket valószínűleg már felhalmozott. Így megvédi keze bőrét a gyakori mosástól.

Az alábbiakban az erre a célra ajánlott gyógymódokat ajánljuk:

Olivaolaj

Az olívaolaj bőrének előnyei
Az olívaolaj bőrének előnyei

A főtt olívaolaj remek módszer a kezek repedezett bőrének hidratálására.

Dörzsölheti közvetlenül a kezébe (miután természetes módon kihűlt), és ha van háztartási kesztyűje, maradjon vele néhány órán át.

Kesztyű használata csak azért szükséges, mert a keze túl zsíros lesz ahhoz, hogy bármihez használható legyen.

Joghurt

Nos, ha már feltöltötte a hűtőszekrényét, figyelembe véve a hatóságok ajánlásait, hogy ne menjen kifelé, akkor biztosan fel van töltve joghurttal.

A benne található tejsav a bőr epidermiszének regenerációjához és gyógyulásához vezet. Ez az oka annak, hogy égés után is használják.

Miután befejezte a házimunkát, csak kenje meg a kezét joghurttal, álljon körülbelül 20 percig (természetesen anélkül, hogy hozzáérne semmihez), majd csak langyos vízzel mossa meg a kezét (szappan és fertőtlenítőszerek használata nélkül).

Kenje meg a kezét a szokásos kézkrémmel. Még jobb az említett főtt olívaolajjal. Igen vigyázni fog a kezére, amelynek bőrét valószínűleg elkezdte gyakori mosás.

édesem

Méz a kezek gyönyörű bőréért
Méz a kezek gyönyörű bőréért

Ne gondold, hogy a méz előnyei csak fogyasztáskor származhatnak belőle. Remek módszer a bőr hidratálására is.

Ez azonban az egyik legjobb hidratáló krém a bőröd számára, amely ugyanakkor órákig védi a kiszáradástól. Ezért, ha akarja hogy megvédje a keze bőrét, szánnia kell egy kis időt az otthoni kezelésekre.

A maszatos mézzel való tartózkodás körülbelül 30 perc lehet. Semmihez sem fog hozzáérni, mert a méz az olívaolajjal ellentétben nem annyira zsíros, de ragadós. Várjon türelmesen, majd meleg vízzel távolítsa el.

Ajánlott: