A Gigantizmus Károsítja A Szívet

Videó: A Gigantizmus Károsítja A Szívet

Videó: A Gigantizmus Károsítja A Szívet
Videó: Föl a szívet! - A regényíró Kosztolányi Dezső | Seregi Károly 2024, Március
A Gigantizmus Károsítja A Szívet
A Gigantizmus Károsítja A Szívet
Anonim

Mindannyian szeretnénk, ha gyermekeink nagyok és erősek lennének, de mekkorák lesznek? Köztudott, hogy mindennek bizonyos határokon belül kell lennie, és mindig okokat kell keresni a tőlük való eltérésekre.

A serdülők növekedési normái az a normák, amelyekkel szemben az eltérések időben észlelhetők. Amikor egy tinédzser lényegesen idősebb társainál, az biztos jel, hogy konzultációra van szükség szakemberrel.

A gigantizmus ritka betegség, amely gyermekkorban a növekedési hormon feleslegének következménye. Ez túlnövekedéshez, megnagyobbodott szervekhez, látási problémákhoz, az arcvonások megvastagodásához és szívproblémákhoz vezet.

A betegség ritka - millió emberre csak ötven eset fordul elő. Sok esetet nem diagnosztizálnak időben. Gyakran a betegség észrevétlen marad, és egy személy több mint 7-10 évig beteg.

A korai diagnózis segít megelőzni a szervezet súlyos következményeit. A szív túlságosan megnagyobbodik és nem tud megfelelően működni. A gigantizmus számos tünete, beleértve a cukorbetegséget és a magas vérnyomást, gyógyszeres kezeléssel szabályozható.

A gigantizmus károsítja a szívet
A gigantizmus károsítja a szívet

Miután diagnosztizálták a gigantizmust vagy az akromegáliát, a neurológusok először műtétet végeznek a betegséghez kapcsolódó agyalapi mirigy duzzanatának eltávolítására, hogy enyhítsék a szemre és az arcra nehezedő nyomást.

A műtét után sok betegnek vannak olyan duzzanati maradványai, amelyek túlterjednek az agyalapi mirigyen. Mivel veszélyes műtéti úton eltávolítani őket, gyógyszeres terápiát alkalmaznak.

Az akromegália egyik legnagyobb kockázata az idő előtti halál kockázata. Időszerű és megfelelő kezeléssel csökkenthető a veszély.

A korai stádiumban megállapított betegségben szenvedő betegek megfelelő kezeléssel hosszú és normális életben reménykedhetnek. Sajnos nincs mód az emberekkel való kommunikáció során felmerülő problémák kezelésére, mivel mindenkit megdöbbent a hatalmas növekedés.

Ajánlott: