Sárgabarackolaj - Előnyök és Alkalmazás

Tartalomjegyzék:

Videó: Sárgabarackolaj - Előnyök és Alkalmazás

Videó: Sárgabarackolaj - Előnyök és Alkalmazás
Videó: Mit művel az agyban a sclerosis multiplex? - Pár perc neurológia 2024, Március
Sárgabarackolaj - Előnyök és Alkalmazás
Sárgabarackolaj - Előnyök és Alkalmazás
Anonim

A barackoknak számos táplálkozási előnye van. Az ásványi anyagok gazdag forrása, amelyek értékesek a vérszegénység, az asztma, a tuberkulózis és a hörghurut kezelésében. De tudsz-e a barackmag előnyeiről? A kajszibarack magja ehető nyersen vagy porrá őrölve, levesekhez, pörköltekhez, currieshez, gyümölcslevekhez vagy gabonafélékhez adva. Olajvá is alakíthatják, amelyet főzéshez, kozmetikumhoz vagy masszázshoz használnak. Itt van néhány a barackmagolaj előnyei és milyen körülmények között használható:

Bozót

Ragyogó bőrt kap három perc alatt ezzel a finom simító bozóttal. A sárgabarackolaj ragyogó bőrt ad, akárcsak az olíva- vagy a mandulaolaj. Keverje össze a dió vajat a cukorral, és dörzsölje meg az arcát. Óvatosan végezze el az arc mély tisztítását. Ez egyenletes arcszínt ad.

Rák

Sok más van a barackmagolaj előnyei. Kutatások szerint a sárgabarackmag tartalmaz egy laetrile nevű anyagot, amely segíthet a rák kezelésében. A aminosav B17-vitamin néven is ismert. Az 1920-as években merült fel az az ötlet, hogy a kajszibarack magjából kivont anyag csökkentheti a daganatokat.

Vérnyomás

Állandó fáradtság a magas vérnyomás ellen
Állandó fáradtság a magas vérnyomás ellen

A sárgabarackolaj B17 vitamint tartalmaz, amely hasznos a vérnyomás fenntartására és a magas vérnyomás csökkentésére.

Ízületi gyulladás

Ők is ismertek a barackmagolaj előnyei. Az olaj gyulladáscsökkentő. Segít csökkenteni az ízületi gyulladás tüneteit. Ez is csillapítja és enyhíti a fájdalmat.

Hideg

A sárgabarackolaj fokozza az immunrendszert. Ez fokozza a szervezet képességét a fertőzések, például a megfázás és az influenza elleni küzdelemben.

Főzés

A barackmagolaj alkalmazása értékesek a főzésben. A kajszibarackmagolajat a hagyományos olasz alkohol főzéséhez és ízesítéséhez használják.

Kozmetikumok

Masszázs barackmagolajjal
Masszázs barackmagolajjal

A sárgabarackmag-olaj magas zsírsavtartalmat, E- és A-vitamint tartalmaz, amelyek felhasználhatók a száraz bőr hidratálására és táplálására. Ezt az olajat széles körben használják a kozmetikumokban arckrémként. Az olaj könnyen felszívódik a bőrbe, zsíros maradványok nélkül.

Hidratáció

A barackmagolaj egyik meglepő előnye. Hidratálószerként használható száraz és repedezett sarkú cipőknél. Ettől rendkívül puha és sima lesz a bőre.

Masszázs

Vannak még a barackmagolaj előnyei. A sárgabarackmagolaj nagyon gyorsan felszívódik a bőrbe, ami minden masszázsolaj legjobb tulajdonsága. Emellett növeli a masszázs előnyeit a stressz, a fájdalom és a gyulladás csökkentése érdekében. Ez az olaj nagyon puha és nem irritáló, sőt a baba bőrére is használható.

Ajánlott: