Házi Fényvédők

Tartalomjegyzék:

Videó: Házi Fényvédők

Videó: Házi Fényvédők
Videó: EZT A FÉNYVÉDŐT HASZNÁLD | BEAUTY BOSS 2024, Március
Házi Fényvédők
Házi Fényvédők
Anonim

A legkedveltebb szezonban - nyáron - a napvédő krémek a kötelező kiegészítők közé tartoznak. Mindig védeni kell a forró napsugaraktól. Az üzletekben sok olyan termék található, amely garantálja a teljes védelmet.

Sajnos legtöbbjük rákkeltő anyagokat tartalmaz, vagy olyanokat, amelyek megzavarják az emberi hormonrendszert. Ezért a legjobb megoldás az, ha saját fényvédőt készít. Ez garantálja az ártalmatlan összetevőket és a valódi védelmet.

Házi feladat fényvédők vannak előnyei és hátrányai is. Például, többnyire bot alakú kemény fényvédők közelében vannak, amelyeket nehéz felhordani, és a bőr kifehéredik.

Ezenkívül a házi készítésű kenőcs nem élvezi a vízállóságot, és alacsonyabb az SPF-je a kereskedelmi termékekhez képest. Mindezek ellenére a házi készítésű receptek 15 és 20 közötti SPF-et biztosítanak - ami sokkal több, mint az átlagember számára szükséges védelem.

Cink-oxid - ez az összetevő minden egyes fényvédő receptben, amely meghatározza, hogy mennyi lesz a napvédő faktor (SPF). Ha magasabb szintű védelemre van szüksége, akkor csak további cink-oxidot kell hozzáadnia. A laboratóriumi kémia szaküzleteiből vásárolják. Maszkot kell használni a belélegzés megakadályozására, miközben más termékekkel keverik.

Így készíthet házi készítésű fényvédőt:

napvédelem
napvédelem

Krém 20 SPF-rel

Szükséges termékek: 60 g shea vaj, 60 g kókuszolaj, 30 g cink-oxid

Opcionálisan: 8 csepp illóolaj menta, levendula vagy eukaliptusz

Az elkészítés módja: A kókuszolajat és a shea vajat vízfürdőben olvasztjuk össze. Vegyük le a tűzről, és maszkot viselve keverjük össze cink-oxiddal. Az eredményt egy palackban erősítjük. Hagyja teljesen kihűlni, és szobahőmérsékleten tárolja.

Ragaszkodjon 20 SPF-hez

Szükséges termékek: 30 g méhviasz, 45 g shea vaj, 45 g kókuszolaj, 30 g cink-oxid

Opcionálisan: 8 csepp illóolaj menta, levendula vagy eukaliptusz

Az elkészítés módja: A méhviaszt, a shea vajat és a kókuszolajat vízfürdőben vagy kettős fenekű edényben olvasztják össze. Az elegyet levettük a tűzről, és cink-oxiddal kevertük. Feltétlenül viseljen maszkot. A kapott formákba öntjük. Miután teljesen kihűltek, eltávolítják őket a formákból. Használatig hűtőszekrényben tárolandó.

Ajánlott: