Zsíros Bőrápolás

Tartalomjegyzék:

Videó: Zsíros Bőrápolás

Videó: Zsíros Bőrápolás
Videó: Arcápolási rutin zsíros bőrre | TP Makeup 2024, Március
Zsíros Bőrápolás
Zsíros Bőrápolás
Anonim

Könnyedén meg fogja érteni zsíros bőröd van. Vigye ujjaival az arcát, és ha kissé olajos vagy nedves bevonatot érez, ez azt jelenti, hogy a bőre zsíros. Az emberek nyolcvan százaléka hajlamos a zsíros bőrre.

Ezt a bőrtípust naponta speciálisan kell lemosni tisztítószer zsíros bőrre. A zsíros bőr ápolásának célja az olaj és a felesleges fényesség eltávolítása, a pórusok összezsugorodása és a mitesszerek iránti hajlam csökkentése.

A zsíros bőr sok gondozást igényel a tökéletes állapot érdekében. Folyamatosan ragyog, a pórusok megnagyobbodnak, ugyanakkor a zsíros bőrnek megvannak az előnyei.

Sokáig fiatal és rugalmas marad, később ráncok jelennek meg rajta. Az olajos film nem engedi elpárologni a nedvességet, és kívülről blokkolja a káros anyagok hatását.

A zsíros bőr fényét por segítségével távolítják el, amelynek nem lehet fényes hatása. A por felvitele előtt az arcot szalvétával kell megtisztítani.

Naponta kétszer zsíros bőrt jó mosni speciális vízbázisú géllel, vagy zsíros bőrre való speciális WC-tejjel kell tisztítani.

A mosószer maradékát egy főzet mentával távolítják el. Az alkoholos krémek használata nem ajánlott, mivel kiszárítják a bőrt.

Ha az arcodon mitesszerek vannak, vegyél gőzfürdőt, az jól megtisztítja az arcot. Ne használjon bozótokat, mert azok rontják a helyzetet. Reggel mosás után használjon bőrpuhító krémet a feszesség érzésének elkerülése érdekében.

Tippek zsíros bőrre

Bizonyos szokások elengedhetetlenek ahhoz, hogy a bőrápolás egész évben egészséges megjelenést nyerjen.

1. szabály

Csak a bőr típusához igazított bőrápolási termékeket használjon. Lenni megfelelően vigyázzon zsíros bőrére, a legfontosabb az, hogy először megbizonyosodjon arról, hogy kifejezetten a bőrtípusához tervezett termékeket használ-e. A száraz bőr igényei nem azonosak a zsíros bőrrel.

2. szabály

Különös figyelmet fordítson az érzékeny területekre. Az arc bizonyos részeinek (szem, ajkak stb.) Vékonyabb, törékenyebb a bőre. Ezekre a területekre különös gondozásra van szükség, különös tekintettel a szem és az ajkak körvonalaira. Ezek az arc legérzékenyebb területei, és különös figyelmet igényelnek.

A bőr hidratálása
A bőr hidratálása

3. szabály

Óvatosan rögzítse zsíros bőr tisztítása. Az alkalmazott tisztítószerekkel gondoskodnia kell a zsíros bőrről. Annak érdekében, hogy ne irritálja a bőrt és megőrizze a természetes egyensúlyt, használjon semleges pH-értékű tisztító gélt, amelyet kifejezetten az epidermisz kíméletes tisztítására terveztek.

4. szabály

A szemkontúr körüli bőr tízszer finomabb, mint az arc többi részén. Válasszon egy speciális rutint ennek a területnek a tisztításához.

5. szabály

A zsíros bőr számára elengedhetetlen a hámlasztás. Használjon megfelelő hámlasztószert hetente egyszer vagy kétszer. Az anyagnak hatékonynak, de finomnak kell lennie. Választ hámlasztó termék zsíros bőrre semleges pH-értékkel, amely ideális a bőr tisztítására és kisimítására, a természetes egyensúly fenntartása mellett.

6. szabály

A bőr hidratálása elengedhetetlen. A dermis 70% vizet, az epidermis 15% -ot tartalmaz. A bőr hidratáltságának megőrzése érdekében fontos olyan hidratáló krémet választani, amely kiegyensúlyozza a bőr vízszintjét. Használhat hidratáló maszkot is, ha termálvizes spray-vel eltávolítja a felesleget.

7. szabály

Előnyösek a hipoallergén kozmetikumok. Annak elkerülése érdekében, hogy az allergiák kockázata olyan termékekből származzon, amelyek nem megfelelőek a bőrének, használjon hipoallergén sminktermékeket, amelyeket kifejezetten minden bőrtípus, még az érzékeny bőr igényeinek kielégítésére terveztek.

8. szabály

Fényvédő termékek zsíros bőrre nem szabad kihagyni. Szezontól függetlenül válasszon olyan ápolószereket, amelyek fényvédőt tartalmaznak. Csökkentik a nap káros hatásait, amelyek felgyorsítják az öregedést.

9. szabály

Zsíros bőr tisztítása
Zsíros bőr tisztítása

Vigyázzon olyan külső tényezőkre, amelyek szintén vezethetnek pattanások és zsíros bőr megjelenése. Szennyezés, füst, stressz … Mindez káros hatással van a bőrre. Használjon olajos bőrápolási termékeket, mielőtt elhagyja otthonát, hogy megvédje magát a mindennapi stressztől és megtisztítsa bőrét, amikor visszatér. Ne felejtsük el a zsíros bőr maszkjait sem.

10. szabály

Ne hanyagolja el ajkait. Amint szükségét érzi, használjon helyreállító ajakkrémet. Ne habozzon újra alkalmazni ezt az érzékeny területet, különösen, ha szükséges.

Diéta zsíros bőrre

Ha zsíros a bőre, akkor ennek megfelelően vegye figyelembe a menüjét. Ne vigyük túlzásba fűszeres fűszerekkel, tartózkodjunk a fekete borssal, mustárral és ecettel.

Ezek a termékek irritálják a faggyúmirigyeket és további problémákat okoznak. Hangsúlyozzuk a teljes kiőrlésű kenyereket, joghurtokat, gyümölcsöket és zöldségeket.

Itt van néhány ételek, amelyek jóak a zsíros bőr számára:

1. Teljes kiőrlésű gabona

A barna rizs, az árpa, a kukorica, a zab és a köles rostokban gazdag és elősegíti az emésztés normalizálódását. Fogyassza ezeket a gabonaféléket naponta legalább kétszer, és látni fogja, hogy a faggyútermelés csökken, és nem fog mindig ragyogni.

Használhatja őket választott salátákban, vagy tejjel keverve reggelire, hasznos levesekbe, húslevesekbe, szószokba, friss tésztába vagy finom pörköltbe.

2. Kókuszvíz

Lehet, hogy nem tűnik nyilvánvalónak, de a hidratálás nagyon fontos a bőr matt megjelenésének fenntartásához. Ha nagyon gyakran szokott szénsavas gyümölcsleveket vagy sok koffeintartalmú italt fogyasztani, ideje más folyadékot választani a hidratáláshoz. Az italokban található koffein és savak csak növelik a bőr szárazságát, ami elősegíti a faggyútermelést.

A kókuszvíz nagyon jó C-vitamin forrás, amely szabályozhatja a faggyú mennyiségét, és friss megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Igyon minden nap kókuszvizet, hogy a bőre rugalmas és hidratált legyen, megelőzve a pattanásokat, hegeket és pigmentfoltokat. A kókuszvíz ideális edzés után vagy délután, amikor kísértésbe eshet, hogy lédús süteményekhez folyamodjon a fáradtság vagy az apátia kiküszöbölése érdekében.

Kókuszvíz zsíros bőrre
Kókuszvíz zsíros bőrre

3. Banán

A banán kiváló D-vitamin- és káliumforrás. Ha naponta eszi őket, a banán gyorsan méregteleníti az egész testet, és hasznos lendületet ad az emésztésnek.

Ezek a gyümölcsök minimalizálják a kibővített pórusok megjelenését és megakadályozzák a porszemcsék vagy szennyeződések felhalmozódását a bőr felületén. Ajánlatos egy banánt enni vagy reggel, közvetlenül felkelés után, vagy este, lefekvés előtt. További előnyként segít ellazulni a könnyebb elalvásban, napközben pedig fokozza a koncentrációt és megakadályozza a migrént.

4. Citrom

Sok C-vitamint és antioxidánsokat tartalmaznak. Semlegesíti a szabad gyökök káros hatásait, megakadályozza a ráncok megjelenését, eltávolítja a pattanásokat, pigmentfoltokat és hegeket. A citrom nagyon jól felszívja a faggyút az arcból, így a bőr sima és friss lesz. Vagy ihat egy fél citrom levét, egy pohár langyos vízzel kombinálva, minden reggel, éhgyomorra, vagy minden nap megkenheti az arcát egy kis citromlével, majd használjon hidratáló krémet. Azt javasoljuk azonban, hogy a második lehetőséget csak a bőrgyógyász konzultációja után tegye meg.

Ezek a zsíros bőr legfontosabb gondozása. Kövesse tanácsainkat, és élvezze a jó önbizalmat!

Ajánlott: