Kémiai Hámlasztás - Mik A Kockázatok?

Videó: Kémiai Hámlasztás - Mik A Kockázatok?

Videó: Kémiai Hámlasztás - Mik A Kockázatok?
Videó: Ezért ne bőrradírozz! | Kémiai hámlasztás | TP Makeup 2024, Március
Kémiai Hámlasztás - Mik A Kockázatok?
Kémiai Hámlasztás - Mik A Kockázatok?
Anonim

A kémiai hámlasztás célja az arcbőr javítása több vegyszerrel. Ezeket a vegyszereket szakember kombinálja, majd krém formájában vagy paszta formájában felviszik az arc bőrére.

Ez a keverék néhány percig megkeményedik, majd eltávolítja az arcról. Az ötlet az arcbőr megújítása - a pattanások, ráncok eltávolítása, a bőr puhábbá és simábbá válása.

Ez az eljárás azonban nem mindig sikeres. A hámozáshoz használt vegyszerek miatt gyakran fordulnak elő komplikációk. Sajnos a legtöbb szövődmény sokáig fennáll. Itt vannak ezek:

Arc peeling
Arc peeling

- Az Egyesült Államok Mayo Klinikájának szakemberei által készített tanulmány szerint a vegyi hámozás után gyakran a kezelt területeken bőrpír és viszketés jelentkezik. Néha ez a kellemetlenség hónapokig tart.

A kellemetlenebb az, hogy amikor ezek a panaszok jelentkeznek, az áldozatok csak orális kortikoszteroidokat szedhetnek, mivel a bőr túl vékony és érzékeny. Ez megakadályozza a kenőcsök használatát.

- Más típusú problémák ritkák - például hiperpigmentáció (a bőr sötétedése) vagy helyenként hipopigmentáció (a bőr világosodása).

Pattanások
Pattanások

- A bőr rendkívül érzékeny ezek után kémiai peeling és nem szabad napsugárzásnak kitenni. Ilyen esetekben (hámozás után) lehetséges a bőrrák kialakulása - bár a témában nincsenek speciális vizsgálatok, a bőrgyógyászok szerint a kockázat háromszor nagyobb. A vegyszeres hámozás után a bőr annyira érzékeny, hogy még a visszavert napfénytől is megéghet.

- Mély miatt kémiai peeling Komplikációk is ismertek - hét vese-, szív- és májbetegségről számoltak be. A fenol a hámozás során használt vegyi anyagok egyike, amely súlyos szívritmuszavarokat okozhat, valamint toxinként felhalmozódhat a májban és a vesékben.

A kémiai hámlasztás nem ajánlott terhes vagy szoptató nőknek, valamint szeplős hölgyeknek. Mivel meglehetősen veszélyes, a szakértők azt javasolják, hogy vegyi helyett inkább lézeres hámlasztást alkalmazzanak.

Ajánlott: