A Repedt Sarok Gondozása

Videó: A Repedt Sarok Gondozása

Videó: A Repedt Sarok Gondozása
Videó: Eliminate cracked heels and get smooth white feet from the first use 2024, Március
A Repedt Sarok Gondozása
A Repedt Sarok Gondozása
Anonim

A repedezett sarkú cipők nagyon gyakoriak. Fájdalmasak, nem vonzóak és nagyon sokkolóak lehetnek, különösen azok számára, akik szeretjük a szandált.

A sarkaink és a lábunk repedezett bőrét általában a túl száraz bőr okozza. Sokaknak ez súlyosbodik a téli hónapokban, és azok számára, akik szárazabb éghajlaton élnek, ez általános probléma. De a mezítláb járás és a nyitott hátú cipő viselése eléggé megmutathatja a problémát, ami azt jelenti, hogy még nyáron is durva lehet a lábunk.

Sajnos, mivel az állapot minden nap romlik, nehezebben kezelhetők, mivel a közönséges hidratáló krémek nem tudnak behatolni a sarkunk száraz és elhalt, vastag bőrébe.

A repedt sarok gondozása
A repedt sarok gondozása

Fontos megjegyezni, hogy a lábunkon fellépő bőrproblémák más egészségügyi problémák jelei lehetnek, különösen a cukorbetegeknél. Ha a sarkán lévő repedések nagyon mélyek vagy vérzik, akkor beszélnie kell orvosával.

• Fektessen be egy jó lábkrémbe.

• Próbálja ki a vazelint. A vazelin jó módszer a repedezett sarkú nedvesség helyreállítására. Vigye fel a vazelint a sarkára éjszaka előtt, és tegyen fel pamut zoknit. Maradj ilyen éjjel.

• Krémszappanok. Fontos, hogy a repedt sarok tiszták és szárazak legyenek, de a nyers szappan száradást okozhat. Használjon gyengéd, enyhe lemosót, amely nem távolítja el a nedvességet a lábától.

• Igyon sok vizet. Igyon sok vizet a bőr hidratálásához, valamint a megrepedezett sarkak gyógyításához.

• Hidratálás minden zuhany után. Minden alkalommal, amikor kimegy a fürdőből vagy a zuhanyból, a következő lépés egy hidratáló krém alkalmazása lesz a lábán. Ez segít lezárni a nedvességet bennük.

• Hagyja ki a zuhanyt. Ha teheti, próbáljon meg nem fürdeni minden nap - természetesen legfeljebb naponta egyszer. A belső víz hidratálja a testet, de a testen kívüli víz lemossa az olajokat és felszívja a nedvességet. Minél több időt tölt a fürdőben, annál több nedvességet veszít a lábában.

• Használjon langyos vizet. Forró, forró kád vagy zuhanyzó helyett tegye kissé hűvösebbé a vizet. A nagyon forró víz kiszárítja a lábad és minden más bőr bőrét.

• Próbálja ki a zabpelyhet. Hagyja ki a nehéz szappanokat olyasmi mellett, amely kevesebb szárítást eredményez. Ha a bőrt hidratáló, nyugtató hatással fürdik, a zabpehely. Tisztításra szolgál, és segít megvédeni a lábakat a repedezett sarkaktól.

• Ne dörzsölje a lábát. A lábad erőteljes dörzsölése törülközővel károsíthatja a sarkadat. Óvatosan megpattintva a lábai bőrét egy tiszta törülközővel, megakadályozhatja a kiszáradást.

Ajánlott: