Amit Nem Tudunk A Rúzsról

Videó: Amit Nem Tudunk A Rúzsról

Videó: Amit Nem Tudunk A Rúzsról
Videó: Rúzsa Magdolna - Domine (Official Music Video) 2024, Március
Amit Nem Tudunk A Rúzsról
Amit Nem Tudunk A Rúzsról
Anonim

A nők 5000 évvel ezelőtt a rúzsokat használták szépségarzenáljuk fő részeként. Évezredekkel ezelőtt a nők ajkai voltak csodálat tárgyai, amelyek a mai napig változatlanok maradnak. Azzal a különbséggel, hogy a modern kozmetikai ipar manapság sokkal könnyebbé teszi a hölgyeket, és mindenféle színű, kiemelő rúzsokat kínál, még azok is, amelyek megváltoztatják az ajkak formáját.

Úgy gondolják, hogy az ókori egyiptomiak használták ki elsőként. Valójában mindenféle kenőcsük volt - a bőrre, a hajra, a testre és természetesen - az ajkakra. De velünk ellentétben úgy gondolták, hogy az ajkaknak a lehető legvékonyabbnak kell lenniük.

A középkorban a kozmetikai termékeket nem értékelték nagyra, és ha egy nő elpirult, akkor a tétre kerülhet. A reneszánsz idején még a kozmetikumok is újjáéledtek. Mindenféle fehérítő és rúzs ismét napirenden van.

A tizenhetedik században olyan aktívan használták, hogy még az angol parlament is elfogadott egy törvényt, amely szerint egy férfi elválhat a feleségétől, ha kiderül, hogy az esküvő után nem néz ki olyan szépnek, mint előtte.

Amit nem tudunk a rúzsról
Amit nem tudunk a rúzsról

A 20. század elején a rúzsokat meglehetősen széles körben használták, de a legősibb hivatással rendelkező nők. 1915-ben a kényelmes tubusban lévő rúzs először az Egyesült Államokban jelent meg. Az első rúzsok a fém csomagolásban igazi fellendülést okoztak a piacon. A mozi megjelenésével pedig már elterjedtek.

A rúzs felvitele fertőző divat lett, amelyben a különböző stílusok is formát öltöttek, köszönhetően a 20-30-as évek fekete-fehér mozijának sztárjainak - Marlene Dietrichnek, Greta Garbónak és Joan Crawfordnak. Így a rúzs minden nő napi szépítő rituáléjának részévé vált, nem pedig eszköz a választottak számára.

Francia tudósok szerint egy átlagos don Juan életében körülbelül hat kilogramm rúzsot eszik meg. A nőknél a mennyiség sokkal nagyobb, ami nemcsak az eszköz kényelmességét, hanem a testünkre gyakorolt hatását is felveti. A smink összetételét szabályozó első jogszabályt az Egyesült Államokban, majd az EU-ban fogadták el.

A legújabb generációs rúzsok többsége megfelel a legújabb normáknak és előírásoknak, és bizonyítottan ártalmatlan vegyszereket, valamint természetes olajokat és festékeket tartalmaz. A rúzs védelmet nyújt az ajkak finom és vékony bőrének számára, és összetételétől függően hidratálja és táplálja a bőrt. Néhány pedig kémiai szűrőket is tartalmaz, amelyek védenek a nap káros hatásaitól.

Ajánlott: