Természetes Termékek Az Arcon Lévő Pattanások Eltávolítására

Videó: Természetes Termékek Az Arcon Lévő Pattanások Eltávolítására

Videó: Természetes Termékek Az Arcon Lévő Pattanások Eltávolítására
Videó: Apró, szuper makacs pattanások (malessezia follicutis): hogyan ismerd fel & mit tegyél? 2024, Március
Természetes Termékek Az Arcon Lévő Pattanások Eltávolítására
Természetes Termékek Az Arcon Lévő Pattanások Eltávolítására
Anonim

Számos módszer létezik a pattanások megszüntetésére. Bármely életkorban előfordulhat, de leggyakrabban tinédzsereknél fordul elő. A pattanások a nyakon, a háton és a vállakon is megjelennek.

Számos krémmel és különféle tablettákkal kezelhető, de gyakran elhanyagolt természetes gyógymódok is segítenek a pattanások tisztításában. Számos természetes összetevőt kínálunk Önnek, amelyeken keresztül megszabadulhat a csúnya pattanásoktól:

Citromlé - összehúzza a pórusokat és fehéríti a bőrt, köszönhetően a magas savtartalmának. Ha érzékeny a bőre, keverje össze a citromlevet rózsavízzel és tisztítsa meg az arcát. Egy óra múlva langyos vízzel mossuk.

Szőlő - a szőlő élénken és fiatalon tartja a bőrt, a gyümölcs gazdag polifenolokban, C-vitaminban és antioxidánsokban. Rendszeres használatakor észreveszi, hogy a gyulladás miatt érzett kellemetlen fájdalom eltűnt.

Körömvirág
Körömvirág

Dörzsölje az arcát szőlővel, amelyet félbevágott. Miután a lé megszárad az arcán, öblítse le vízzel.

Szódabikarbóna - a szódát nemcsak a konyhában lehet használni, hanem jó segítség az arcápolásban. Ha rendszeresen használja, a pattanások eltávolításra kerülnek, a gyulladás csökken és a hegek fokozatosan eltűnnek.

A bőr puhábbá válik, mert a szóda eltávolítja az elhalt sejteket. Szódabikarbónát és meleg vizet kell készítenie, majd fel kell tennie az arcra. Kezdetben meg lehet csípni, ezért először alkalmazzon negyed órát, és fokozatosan növelje az időt.

Menta levelek rózsavízzel - vigyen fel az arcára néhány összetört mentalevelet és néhány csepp rózsavizet. 15 perc múlva öblítse le.

A menta antibakteriális és nyugtató tulajdonságai segítenek az arcodon a pattanásoktól. Ezenkívül gazdag szalicilsavforrás, amely elősegíti az elhalt bőr lebontását.

Maszk uborka
Maszk uborka

Körömvirág - a körömvirág antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságainak köszönhetően arcod megtisztítja a pattanásokat. A gyógynövény eltávolítja a pórusokban lévő baktériumokat és felgyorsítja a sejtek regenerálódását. Az érintett területeken főzetet vagy olajat alkalmazhat.

Uborka - ez a zöldség nagyon könnyen használható. Csak reszeljen le egy uborkát, és keverje össze joghurttal, hogy paszta legyen. Tedd az arcodra, és fél óra múlva öblítheted. Az uborka hidratálja a bőrt és megnyugtatja.

Fokhagyma - a fokhagyma bizonyított antioxidáns és antibakteriális tulajdonságai megtisztítják a pórusokat és megerősítik az arcbőrt. Lehet, hogy az illata nem túl kellemes, de tagadhatatlan, mennyire hasznos ez a termék.

Vágjon egy gerezd fokhagymát, és kenje meg az arcát. 20 perc múlva alaposan öblítse le. Ha szeretné, összetörheti a szegfűszeget és összekeverheti rózsavízzel, majd húsz percig ismét felviheti az arcra.

Könnyedén megbízhat az aloe vera gélben, valamint mézzel és fahéjjal ellátott maszkokban. Az aloe vera gazdag aminosavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban, és megnyugtatja az arcbőrt. A gyulladás gyorsan megszűnik, és a hegek fokozatosan eltűnnek. A növény leveleiből kenetet kenhet az arcával.

Lefekvés előtt vigye fel a maszkot mézzel és fahéjjal - csak reggel mossa le, először forró, majd hideg vízzel öblítse le. A fahéj megállítja a baktériumok szaporodását, a méz pedig antiszeptikus és hidratáló hatású.

Használhat teafaolajat is - keverje össze vízzel, és vattacsomóval vigye fel az arcra. Jó naponta legalább kétszer elvégezni az eljárást.

Ajánlott: