Bőre Imádja A Jojobaolajat

Videó: Bőre Imádja A Jojobaolajat

Videó: Bőre Imádja A Jojobaolajat
Videó: @YesStyle Téli arcápolás a bőr védelme 2024, Március
Bőre Imádja A Jojobaolajat
Bőre Imádja A Jojobaolajat
Anonim

A jojobaolaj gyulladáscsökkentő hatású. Emiatt jelen van a bőrápolási termékekben.

A jojobaolaj terápiás hatással van a bőrproblémákra, kiütésekre, pattanásokra és sebekre. 1970 óta használják a kozmetikában, amikor a bálnaolaj használatát betiltották.

A jojoba sivatagi növény, és antibakteriális tulajdonságai miatt értékelik - alkalmazása megállítja néhány, a bőrön terjedő baktérium és gomba szaporodását. A jojobaolaj segítségével csökkenti a pattanásokat.

Az olaj még nagyon érzékeny bőrön sem okoz allergiás reakciókat. A jojobaolajat tartalmazó krémek és WC-k képesek hidratálni a bőrt.

A jojobaolaj viaszos észtereket tartalmaz, amelyek természetes módon visszatartják a nedvességet a bőrben, ugyanakkor védő gátaként működnek a külső tényezők ellen.

Az életkor előrehaladtával azonban csökken a viaszészterek felszabadulása a testből, ami a ráncok kialakulásának egyik oka. Észterhiány esetén a bőr fogékonnyá válik a pikkelysömörre, a korpásodásra és a rosaceára, ami kétségtelenül megmutatja, hogy a jojobaolaj termékek valóban alkalmasak bőrproblémákra a hiány kompenzálására.

Az olaj E-, B-komplex vitaminokat tartalmaz. És a szilícium, klór, réz és cink ásványi anyagai is, amelyek gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek.

Kozmetikumok
Kozmetikumok

Az olajat terápiás célokra használják herpesz, szemölcsök, lábgomba és akár fekélyek esetén is. A jojobaolaj egy csodálatos illóolaj, amelyet szépítő tulajdonságaival világszerte jelentős szépségápolási termékként használnak.

A jojobaolaj bármely drogériában vagy kozmetikai üzletben megvásárolható, nagyon kedvező áron. Olcsó, természetes és minden bőrtípusra alkalmazható, anélkül, hogy allergiát vagy bőrirritációt okozna.

A jojobaolaj alkalmas a smink eltávolítására az arcról és a szemről is. Mártson be egy vattapálcát kis mennyiségű jojobaolajba, és könnyedén távolítsa el az alapozót, az árnyékokat, az elpirulást, a rúzsot és a szempillaspirált az arcáról.

A sminkmaradványok teljes eltávolítása mellett a jojobaolaj erősíti a szempillákat. Ha ajkai szárazak és gyakran megsérülnek, a jojobaolaj megvédheti őket a káros hatásoktól. Kis mennyiségű jojobaolaj rendszeres felvitele az ajkakra teljesen helyreállítja a repedezett és sérült ajkakat.

A jojobaolaj tökéletesen használható száraz és törött hajra való termékként is. Adjon néhány csepp jojobaolajat kedvenc hajbalzsamjához. Így egészségesen, fényesen és szépen tarthatja a haját.

Ajánlott: