A Kannabiszolaj Előnyei

Videó: A Kannabiszolaj Előnyei

Videó: A Kannabiszolaj Előnyei
Videó: A klóntól a koncentrátumig. 2024, Március
A Kannabiszolaj Előnyei
A Kannabiszolaj Előnyei
Anonim

Mivel egyre több ország legalizálja a marihuána-használatot, az alacsony drogú növényből előállított olaj egyre népszerűbb. Milyen előnyei vannak a kannabiszolajnak?

A marihuánában található egy vegyi anyag, CBD vagy kannabidiol. Nem mérgező, és nem okoz észrevehető eufórikus hatásokat a tetrahidrokannabinol - THC, a marihuána másik vegyülete. Ne feledje azonban, hogy a termékeket a kannabiszolaj, tartalmazhat THC-t is.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a kannabidiol hatással lehet az egészségre, ha a test endokannabinoid rendszerének receptoraihoz kapcsolódik - ez egy összetett biológiai rendszer, amely részt vesz az egészséged bizonyos aspektusainak fenntartásában.

A bizonyítékok arra utalnak, hogy az endokannabinoidok szerepet játszhatnak az olyan funkciók szabályozásában, mint az emlékezet, az alvás és a hangulat, valamint az anyagcsere folyamatok, például az energiaegyensúly.

Azt mondják, hogy a kannabiszolaj meggyógyulhat sokféle egészségügyi probléma, a mindennapi betegségektől a krónikus egészségi állapotokig.

Ezek a problémák magukban foglalják a tartós pattanásokat, szorongást, krónikus fájdalmat, súlyos depressziót, epilepsziát, glaukómát, álmatlanságot, étvágy- és súlyvesztést, izomgörcsöket, Parkinson-kórt.

Kenderolaj álmatlanság ellen
Kenderolaj álmatlanság ellen

Az olaj állítólag elősegíti a nyugodt alvást is. Csökkentheti a gyulladást és a fájdalmat, leküzdheti az oxidatív stresszt, javíthatja a szív egészségét, fenntarthatja a fogyást és megelőzheti a rákot.

Kenderolajat alkalmaznak különféle egészségügyi célokra, de az olaj lehetséges előnyeiről kevés kutatást végeznek. Azonban az epilepszia egyes formáinak kezelésében hatékonyságát jelentős mértékben támogatják.

Valójában 2018 júniusában az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) jóváhagyta az epilepszia kezelésére használt gyógyszert. Epidiolexnek hívják, és kannabiszolaj tisztított formájával készítik.

Ezt a gyógyszert az epilepszia két ritka és súlyos formájával járó rohamok kezelésére használják kétéves vagy annál idősebb betegeknél. Ez az első FDA által jóváhagyott gyógyszer, amely marihuánából származó tisztított gyógyszert tartalmaz.

Ajánlott: