Az Izmok öregedésének Lassítása

Videó: Az Izmok öregedésének Lassítása

Videó: Az Izmok öregedésének Lassítása
Videó: 144. Öregedés lassítása 2024, Március
Az Izmok öregedésének Lassítása
Az Izmok öregedésének Lassítása
Anonim

Az öregedés olyan folyamat, amely testünk minden részét érinti, annak hatásával együtt. Nincsenek hátrahagyott izmok. A belső szervekhez hasonlóan, mint a szív és a vesék, az izmok is fokozatosan elveszítik regenerálódási képességüket.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy azok a kémiai üzenetek, amelyek azt mondják, hogy az őssejtek az évek során elkezdik működni, gyengülnek. Ennek eredményeként a test meggyengül, a mobilitás csökken és végül a végzetes véget követi.

Az öregedési folyamat lelassítására a szakértők mérsékelt fizikai aktivitást javasolnak. Növeli az izomtömeget és az erőt. Ily módon javul minden ember általános biológiai állapota. Tanulmányok azt mutatják, hogy egy személy, függetlenül attól, hogy 3 vagy 103 éves, több erővel, kitartással és izomtömeggel rendelkezik testmozgással.

Ez a férfiakra és a nőkre egyaránt vonatkozik. Ezenkívül a testmozgás nemcsak az emberben javítja az erőt és az izomtömeget.

Javítják a vérnyomást és a vércukor-egyensúlyt, az anyagcserét és a test azon képességét, hogy fenntartsa az állandó hőmérsékletet. Az izmok állapota mind a fizikai aktivitástól, mind a jó táplálkozástól függ.

Izomkarbantartás
Izomkarbantartás

Van összefüggés az emberi test izomfiatalítása, a fizikai aktivitás és az öregedés lassítása között. Ennek alapján a közelmúltban a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem tudósainak olyan gyógyszert sikerült létrehozniuk, amely megerősíti az őssejtek üzenetét, és ezáltal serkenti a fiatalítás és az izomzat erősítésének folyamatát.

A gyógyszer fő összetevője a MARK nevű fehérje, amely jeleket küld az őssejteknek a sérült izmok helyreállításának megkezdéséhez. Időseken végzett kísérletek során a kérdéses fehérje visszaállította regenerálódási képességüket.

Feltételezzük, hogy bevitele megfiatalodáshoz és izomerősödéshez vezetne. Ha előnyei bebizonyosodnak, bevitelét 25-30 éves kor körül kell elkezdeni, az izomöregedés megelőzésére.

E tanulmány eredményei a fizikai aktivitás határozott előnyeit is bizonyítják felnőtteknél, fiataloknál és serdülőknél egyaránt.

A rendszeres séta és a könnyű fizikai aktivitás elegendő ahhoz, hogy mindenki fenntartsa vitalitását, megakadályozza az izomvesztést. Öregedésük elkerülhetetlen folyamat, amely kíséri az öregedést, de kis erőfeszítéssel ez lelassítható.

Ajánlott: