A Szív öregedésének Lassítása

Videó: A Szív öregedésének Lassítása

Videó: A Szív öregedésének Lassítása
Videó: 144. Öregedés lassítása 2024, Március
A Szív öregedésének Lassítása
A Szív öregedésének Lassítása
Anonim

Amerikai tudósok szerint a menopauza idején a nőknél a szívrohamok fokozódnak, a szív és az artériás sejtek öregedése miatt, és nem maga a menopauza miatt.

A Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Intézetének kutatói szerint nincs olyan eredmény, amely bizonyítaná, hogy a szívinfarktus nagyobb valószínűséggel végzetes lehet a menopauza után.

A menopauza után a szívinfarktus gyakoribb oka az, hogy a szív és az artériák sejtjei öregedni kezdenek, ahogyan ez a test bármely más szövetével történik.

De mit tehetünk azért, hogy egészséges legyen a szívünk? Kutatások szerint a testmozgás ideális módszer az öregedési folyamat lelassítására és legalább 24 betegség, köztük a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésére.

A kutatást végző kutatók szerint elegendő, ha minden felnőtt napi legalább fél órát tölt testmozgással. A terhelésnek nem kell nagynak lennie.

Lassíthatjuk az öregséget azáltal is, hogy egészségesen és megfelelően étkezünk, és kiküszöböljük az életünkből a rossz szokásokat.

Halat enni
Halat enni

A kurkuma használata a gyökérben található kémiai összetevőnek köszönhetően lassítja a szív öregedését is. Források szerint ez az összetevő ugyanúgy működik, mint az aerob testmozgás.

A kurkuma gyökere évszázadok óta jelen van az ázsiai orvoslásban. Az elmúlt években a kutatások megerősítették, hogy a fűszergyökérben található összetevők közül háromnak erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai vannak. Kurkuminoidokként ismertek.

Az egészséges szív érdekében ne felejtsen el halat enni - gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek megvédik a testet a különböző betegségektől, beleértve a szív- és érrendszeri betegségeket is.

Ön is megengedhet magának egy pohár vörösbort, a szakértők szerint - természetes összetevőt tartalmaz - a resveratrolt.

Ez az összetevő korlátozza a szív degeneratív folyamatait, amelyek az öregedéssel járnak - mondja Thomas Prola professzor, aki a Wisconsini Egyetemen dolgozik.

Ajánlott: