Makadámiaolaj - Előnyök és Alkalmazás

Tartalomjegyzék:

Videó: Makadámiaolaj - Előnyök és Alkalmazás

Videó: Makadámiaolaj - Előnyök és Alkalmazás
Videó: Alkalmazásfejlesztés I. - Contacts alkalmazás szálakkal 2024, Március
Makadámiaolaj - Előnyök és Alkalmazás
Makadámiaolaj - Előnyök és Alkalmazás
Anonim

Macadamia egy ausztrál dió. Ez egy magas kalóriatartalmú dió, amely nagyon specifikus ízű, de sok hasznos tulajdonsággal is rendelkezik. A makadámiadió már több éve elérhető a bolgár piacon, és egyre ismertebbé válik a fogyasztók számára. Megtalálható bioboltokban és dióboltokban. Innen vásárolhat makadámiaolajat, amelyet rendszeresen használhat. De tudsz-e róla a makadámiaolaj előnyei és felhasználása?

A makadámiaolaj előnyei

Makadámiaolaj kivételes kozmetikai tulajdonságokkal rendelkezik (táplálja és hidratálja a bőrt), mert gazdag omega-7-palmitoesavban (kb. 22%). Kulcsszava a "táplálás". Akkor használhatja, ha úgy érzi, hogy a haja kiszáradni kezdett, vagy amikor a bőr nem a legjobb formában van.

A Macadamia csökkenti a rossz koleszterinszintet a vérben, megakadályozva a szív- és érrendszeri betegségeket. A dió kevesebb nátriumot tartalmaz, mint más dió, ezért alkalmas cukorbetegségben, magas vérnyomásban és anyagcserezavarokban szenvedők számára. De vigyázzon a mennyiségekkel, mert ez a legtöbb kalóriatartalmú dió az egyszeresen telítetlen zsírok magas tartalma miatt - kb. 720 kcal / 100 gramm.

Makadámiaolaj fenntartja a szív egészségét - az ilyen típusú olaj fogyasztása megvédi a szívet, mivel magas az egyszeresen telítetlen zsírtartalma.

A makadámiaolaj antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik - A szervezetben található szabad gyökök oxidatív stresszt okoznak, a makadámiaolaj pedig az antioxidánsok fontos forrása, amelyek ellensúlyozzák a szabad gyököket. Így ez a termék jelentős szerepet játszhat az öregedés lassításában, de bizonyos betegségek, köztük a rák elleni védelemben is.

Ez az olaj sok olajsavat tartalmaz - egy 4 évvel ezelőtti patkányokon végzett tanulmány megállapította, hogy az olajsav-kiegészítők szedése segíthet megvédeni az oxidatív stressz hatásait.

A makadámiaolaj gazdag E-vitaminban - a kutatások azt mutatják, hogy az E-vitamin és a tokotrienolok erős antioxidánsok, amelyek védenek a rák ellen.

Valami más a makadámiaolaj tulajdonsága az, hogy növeli az energiaszintet - sok kalóriát tartalmaz, ami a test energiaszintjének gyors növekedéséhez vezet. A makadámiaolajat és a dióféléket azonban körültekintően kell fogyasztani.

A makadámiaolaj alkalmazása

Makadámiaolaj használata a főzés során

Makadámiaolaj használható egy másik gyenge minőségű és káros olaj helyettesítésére számos étel elkészítésekor. Ennek az olajnak az égési pontja jóval magasabb, mint más olajoké, például az olívaolajé, és ideális sütéshez vagy grillezéshez. tudsz makadámiaolajat használsz steakek, sertésszelet, csirkeszárnyak, grillezett csirkecombok, sárga sajtos kenyér, rántott sajt grillezéséhez.

Makadámiaolaj
Makadámiaolaj

Ez a termék kellemes aromával rendelkezik, így kiváló választás sütőipari termékek, például sima kenyér, kézzel készített kenyér, sütemények, sütemények előállításához. A kellemes íz megkönnyíti a makadámiaolaj használatát salátákban és pácokban. Tegye csirkéhez, marhahúshoz, hússalátákhoz, sárga sajtos salátákhoz és így tovább.

Mikor a főzéshez a makadámiaolajat használják, a kiegyensúlyozott és egészséges étrend részeként számos egészségügyi előnnyel járhat.

Makadámiaolajjal szépít

A hajra

Használhat makadámiaolajatamikor úgy érzi, hogy a haja kiszáradni kezdett. A haj gyorsan felszívódik, és visszanyeri rugalmasságát, fényét és szerkezetét.

Sokan makadámiaolajat tartalmazó termékeket használnak hajuk védelme és megerősítése érdekében. De kevesen tudják, hogy az olaj makadámia használható és tisztítsa meg a haját. Az olívaolajhoz hasonlóan kis mennyiségű olajat is használhat a haj masszírozására. Javasoljuk továbbá, hogy az olajat rövid ideig hagyja a hajon, majd öblítse le a felesleget vízzel.

Makadámiaolaj természetes samponokkal keverve használható, erősítve a hajat, kisimítva és extra fényt adva. Ezenkívül az így makadámiaolajjal megmosott hajat később sokkal könnyebb feltenni.

A bőrért

Csak néhány csepp makadámiaolaj csodákat tehet a bőrével. Tiszta és szép lesz. Ráadásul otthon tejszín helyett vajat is használhat - kényelmesen és egyszerűen.

Makadámiaolajat használnak számos bőrápolási termék összetevőjeként, de közvetlenül is alkalmazható. Fontos azonban először kis bőrfelületen tesztelni. Általánosságban elmondható, hogy a makadámiaolaj biztonságosan használható, de fennáll a kiütések veszélye is, amelyeket figyelembe kell venni. A dióra allergiás embereknek kerülniük kell a makadámiaolaj használatamert lehet, hogy nem biztonságos számukra.

Úgy gondolják, hogy vannak bizonyosak a macadamiaolaj bőr előnyei. Ezek az előnyök magukban foglalják a hidratálást, a ránctalanítást és a napvédelmet.

A makadámiaolajban található E-vitamin számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik az emberi bőr számára. Például az E-vitamin könnyen felszívódik és megfelelő hidratáltságot biztosít még száraz bőr esetén is. Meg kell azonban jegyezni, hogy a makadámiaolaj közvetlenül a bőrre történő alkalmazása és a túlzott mértékű pórusok eldugulásához és pattanásokhoz vezethet.

A makadámiaolaj segít a ráncok ellen
A makadámiaolaj segít a ráncok ellen

Hosszan tartó napsugárzás károsíthatja bőrünket. Tanulmányok azt mutatják, hogy az E-vitamin felvitele a bőrre segíthet az ilyen típusú elváltozások ellen. Így úgy tekintik a makadámiaolaj védő szerepet játszik.

Azok a férfiak, akik gyakran borotválkoznak, képesek rá használjon makadámiaolajathogy megnyugtassa a bőrt. A makadámiaolajnak itt hidratáló szerepe van, így a bőr sokkal simább és egészségesebb lesz.

Striák ellen

A striák olyan probléma, amely gyakran jelentkezik a terhesség alatt. De a makadámiaolaj segíthet. Vigye fel azokat a területeket, amelyeknél striák jelentek meg - általában a has, a combok. Hagyja hatni legalább fél órán át, majd öblítse le meleg vízzel.

Ajakbalzsam

Ajkai is profitálhatnak a makadámiaolaj jótékony hatásaiból. Ehhez házi ajakbalzsamot készíthet, ha a makadámiaolajat természetes méhviaszhoz keveri. A keverék rendszeres alkalmazása javíthatja a bőr megjelenését ezen a területen. Élvezni fogja a puha és lédús ajkakat. A repedezett ajkak a múlté lesznek.

A ráncok ellen

Makadámiaolaj Remek ránctalanító hatása is van, mert az életkor előrehaladtával helyreállítja az elveszett palmitoleinsavat.

Ajánlott: