Így Lehet Megszabadulni Az Arc és A Test Elhalt Bőrétől

Tartalomjegyzék:

Videó: Így Lehet Megszabadulni Az Arc és A Test Elhalt Bőrétől

Videó: Így Lehet Megszabadulni Az Arc és A Test Elhalt Bőrétől
Videó: Mi a teremtés nagy trükkje? - Dr. Egely György, Jakab István 2024, Március
Így Lehet Megszabadulni Az Arc és A Test Elhalt Bőrétől
Így Lehet Megszabadulni Az Arc és A Test Elhalt Bőrétől
Anonim

Bőrünk folyamatosan eltávolítja az elhalt sejteket és utat enged az új, élőknek. Ez az állandó megújulás a bőrt fiatalabbá, simábbá és fényesebbé teszi. Az életkor előrehaladtával ez a természetes ciklus lelassul, ami az elhalt hámsejtek felhalmozódásához vezet a bőr külső rétegén, sötétnek és egészségtelennek tűnik. Csak fürdés vagy zuhanyozás nem elegendő tisztítsa meg az elhalt bőrréteget.

A heti hámlasztás az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljon az elhalt sejtektől, és a bőr puha és sima legyen. Ezenkívül segíti a termékek hidratálását, hogy mélyebben behatoljanak a bőrbe, és még javítsák a vérkeringést is. A hámlasztás minden bőrtípusra szükséges, legyen az zsíros, érzékeny vagy száraz. Az arcon, valamint a könyökön, a térden, a lábakon és más olyan területeken kell elvégezni, amelyek hajlamosak nagy mennyiségű elhalt sejtet felhalmozni.

A bőrradírozáshoz nem szükséges vegytisztítószert használni. A konyhában sok természetes termék segíthet elhalt sejtek eltávolítása és utat enged a friss és tiszta bőrnek.

Csak galériánkból derítse ki, melyek közül a legjobb a hámlasztás.

Hámlasztó zabpehellyel

Zabpehelyradír
Zabpehelyradír

Nagyon hatékony módszer az elhalt bőr eltávolítására - főleg az arcon. A zabpehely szemcsés állaga kiváló természetes hámlasztó szer minden bőrtípusra. A benne lévő fehérje megakadályozza a vízvesztést és hosszabb ideig hidratálja a bőrt. Tegyen egy evőkanálba 2 evőkanál zabpelyhet. Adjunk hozzá 2 evőkanál sima joghurtot és 1 evőkanál mézet. Vigye fel a pasztát az arcára, és körkörös mozdulatokkal masszírozza az elhalt sejtek eltávolításához. Hagyja még 10-15 percig a bőrén ülni, majd öblítse le langyos vízzel.

Zacc

Zacc
Zacc

A kávé jó antioxidáns, ami kiválóvá teszi az elhalt hámsejtek eltávolítása, segít a ráncok eltávolításában és kisimításában. Készítsen elő néhány kanál kávézaccot, tehet olívaolajat is. Ha szükséges, adjon hozzá nyerscukrot (vigyázzon, nehogy túl durva állagú legyen), és használja a bőr könnyű dörzsölésére. Öblítse le meleg vízzel. Alkalmas hogy megszabaduljon az arc és a test elhalt bőrétől.

Tengeri sós bozót

Hámlás sóval
Hámlás sóval

Mivel a tengeri só túl durva, használja olyan helyeken, mint a keze vagy a lába, ne az arca. Jó illóolajat adni hozzá - például levendulaolajat, olívaolajat vagy kókuszolajat. Keverje össze az összes hozzávalót, majd tegye a kezére vagy a lábára, és dörzsölje. Néhány perc múlva mossa le vízzel.

Dörzsölje szódabikarbónával

Hámlasztók
Hámlasztók

Készítsen házi bozótot a bőrödnek az aloe vera és a szódabikarbóna keverésével. Lágy pasztát kell készítenie. Használhat palackozott és friss aloe verát is, és körkörös mozdulatokkal óvatosan dörzsölje 1-2 percig a keveréket. Ezután öblítse le. Alkalmas az egész test hámlasztására is.

Dörzsölje narancshéjjal

Narancs hámlik
Narancs hámlik

Ne dobja el a narancshéjat. Ehelyett néhány napig hagyja őket a napon, majd porrá őrölje. A por könnyű kopásállósága természetes hámlasztóként hat. Segíthet eltávolítani a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket a bőréről. Ezenkívül az antioxidánsok és a C-vitamin tartalma segíti a bőr fiatalítását, fiatalossá és élénkebbé téve azt. Keverjen össze egyenlő mennyiségű narancshéjat és sima joghurtot, hogy sima paszta legyen. Vigye fel az arc és a nyak területére. Masszázs 15-20 percig, majd távolítsa el.

Kiwi bozót

Ennek a testradírnak az előállításához, amelynek cellulitellenes tulajdonságokat tulajdonítanak (ebben az esetben nagyon fontos a jól érintett területek masszírozása), 1 evőkanálra lesz szüksége. durva só, 1 érett kivi, 1 evőkanál. extra szűz olívaolaj és 1 evőkanál. citromlé. Pépesítsük a kivit, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Azonnal használja bozót az arc és a test elhalt bőrének eltávolítására.

Fűszeres testradír

Itt van egy fűszeres és illatos testradír, amelyet elkészíthet maga, vagy elkészítheti kis ajándékként. Szüksége lesz 1 narancsra, néhány csepp fahéj illóolajra és gyömbérre, 5. evőkanál. Barna cukor. Pürésítse meg a narancsot, és keverje össze a többi hozzávalóval. Használja bozótként.

Kukoricával hámlasztó

A hámlasztás a bőrápoló rituálé első és legfontosabb állomása, akár testről, akár bőrről beszélünk. A bőr legradírozásának legegyszerűbb és egyben legolcsóbb módja a konyhában található bozótokkal történő elkészítés.

Kávé, cukor, só és csemegekukorica - keverj össze 1 evőkanál. ezek közül a termékek közül biztosan jót tesz a bőrnek.

Dörzsölje mézzel és cukorral

Egy egyszerű, csak három összetevőt tartalmazó testradír elkészítéséhez folyékony mézre és barna cukorra is szükség lesz. A mandulaolaj alternatívájaként használhat más rendelkezésre álló természetes testolajokat is.

Bőrradír kávéval és mézzel

A kávéradír receptje nagyon egyszerű. A kávézaccot összekeverjük vagy kevés mézzel. A testre kenjük és masszírozzuk. Az eljárást zuhanyozás vagy fürdés után hajtják végre, azaz. amikor a bőr tiszta. Célszerű a kávét néhány percig a testen hagyni. Ez a bozót nagyon puhává és kellemes tapintásúvá teszi a bőrét.

Dörzsölje kukoricaliszttel

Tegyen 4 teáskanál kukoricalisztet és 2 teáskanál szódabikarbónát egy fedeles üveg- vagy faedénybe. Ne töltsön vizet a tartályba, csak a tenyérbe, a kukoricakeményítő és a szódabikarbóna mennyiségéhez, amelyet jelenleg használ. Finoman masszírozza be a test azon területeit, amelyek hámlásra szorulnak. Ha úgy gondolja, hogy a keverék kemény, kombinálhatja tusfürdővel. Ez egy nagyon hatékony cserjés, az egyik legnépszerűbb természetes cserjés.

Nagyon fontos ezt tudni az arc és a test elhalt hámlása nem végezzük gyakrabban egyszer vagy legfeljebb hetente kétszer (kozmetikus ajánlja). Ugyanilyen fontos, hogy a hámlást a bőr intenzív hidratálása követi, akár testápoló krémekkel, akár természetes termékekkel, például olívaolajjal.

Az elhalt bőr arcról és testről történő eltávolításának előnyei

A kézi hámlasztás koptató részecskékkel azért hasznos, mert:

- A bőr megtisztul;

- Láthatóan bársonyosabbá válik;

- Javítja a keringést, ami viszont megelőzi vagy leküzdi a narancsbőrt;

- Ennek megfelelően előkészíti a bőrt a krémek és más ápolószerek alkalmazásához, és lehetővé teszi számukra a jobb behatolást;

-Egyenletesebb és intenzívebb arcszínt biztosít;

-Szóval ha sima és ragyogó bőrt szeretnél, ne felejtsd el hogyan lehet eltávolítani az elhalt bőrt az arcról és a testről.

-Bőrünk ápolásra szorul, és ebből a célból rendszeresen alkalmazzunk bozótokat a testen és az arcon is.

A hámlasztók, mondják a bőrgyógyászok, segítenek az elhalt bőrrétegek hámlása, tonizálja, javítja a perifériás érrendszert és megakadályozza a szubkután szőr kialakulását.

Ajánlott: