A Kimerült Bőr ápolása

Videó: A Kimerült Bőr ápolása

Videó: A Kimerült Bőr ápolása
Videó: A Zsíros, Problémás Bőr Ápolása - Teafaolajos Kollekció | The Body Shop 2024, Március
A Kimerült Bőr ápolása
A Kimerült Bőr ápolása
Anonim

Minden nő arra törekszik, hogy jól karbantartott egészséges és fényes haja legyen, de gyakran külső tényezők, amelyek elveszítik erejét, negatívan befolyásolják az egész megjelenést a végétől a gyökeréig.

Ezek a tényezők magukban foglalhatják a hőkezelő készülékeket, amelyekkel naponta kezeljük a hajunkat, különféle formázó termékeket, ammónia hajfestékeket, a napot, a tengert, a szennyezett levegőt, a szigorú diétát és még sok mást.

Így a haj törékennyé válik, virágozni kezd és elveszíti fényét. Bizonyos esetekben, ha a szükséges intézkedéseket nem teszik meg időben, hajhullás léphet fel.

Íme néhány fontos szabály a sérült és kimerült hajra vonatkozóan, amelyekkel újraélesztheti és helyreállíthatja a ragyogást.

Ha lehetséges, ne használjon hajszárítót, mert az tovább szárítja és kiszárítja a hajat. Szárító törölköző használata esetén óvatosan járjon el vele, nehogy megzavarja a haj integritását az intenzív dörzsöléstől.

Semmilyen esetben ne oldja meg a haját fürdés után - akkor a haj rendkívül érzékeny a törésre. Kefét és fésűt csak természetes szálakkal használjon, amelyek kíméletesek a hajon.

Vágja rendszeresen a haját, még akkor is, ha nem hőkezelő készülékekkel kezeli. A fenti tényezők mind mélységesen kimerítik, ezért néhány havonta egyszer meg kell gyógyulnia.

Nyáron a hajunk extra ápolást és hidratálást igényel. Az úszómedencékben a nap, a tengervíz és a klórvíz teljes felépítésben szárítja a hajat, ezért a meleg napokon feltétlenül mossa meg a haját tápláló termékekkel és olajokkal annak természetes anyagainak helyreállítása érdekében.

Ételek kimerült haj számára
Ételek kimerült haj számára

A kiegyensúlyozott étrend az egyik legfontosabb lépés kimerült haj gondozása. Ez a gyönyörű haj étrendje. Fogyasszon vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben és zsírsavakban gazdag ételeket - ezek között hal, csirke, hüvelyesek, tojás, nyers dió, gyümölcs, zöldség, avokádó és még sok más.

Ne engedj kompromisszumot a kozmetikumokkal a haj megfelelő gondozása. Használjon természetesebb samponokat, balzsamokat és maszkokat. Kerülje az öblítés nélküli spray-ket, mert azok még zsírosabbá tehetik a haját.

Rendszeresen kb. 4-5 percig masszírozza az ujjaival a fejbőrt - ez javítja a vérkeringést, megnyugtatja az idegrendszert és megerősíti a haj szerkezetét.

Készítsen házi készítésű hajmaszkokat természetes termékekkel, legalább hetente egyszer. Kombináljon különböző termékeket, amelyek mindannyian gyakran kéznél vannak. A joghurt, a tojás, az olívaolaj és a méz csak néhány olyan termék, amely valójában táplálja a kimerült hajat te mélyen.

Kérjen fodrászától további, a haj típusának megfelelő tippeket is.

Ajánlott: