Természetes Szépségápolási Termékek és Használatuk

Tartalomjegyzék:

Videó: Természetes Szépségápolási Termékek és Használatuk

Videó: Természetes Szépségápolási Termékek és Használatuk
Videó: A JEUNESSE termékek és a titok bemutatója magyar felirattal 2024, Március
Természetes Szépségápolási Termékek és Használatuk
Természetes Szépségápolási Termékek és Használatuk
Anonim

Bár a legtöbb ember nem veszi észre, szerettei szépségápolási termékek toxinokat és vegyszereket tartalmazhat. Az a tény, hogy a boltban vásárolt legtöbb kozmetikum mesterséges színezékeket, illatanyagokat, tartósítószereket és stabilizátorokat tartalmaz, amelyek könnyen felszívódhatnak a bőr pórusain keresztül, ami hosszú távú egészségügyi hatásokat okozhat.

A kozmetikumokban található vegyi anyagok egész életciklusuk során károsak lehetnek - kezdve a fogyasztók gyártási és felhasználási módjain, az ártalmatlanítás módszerein át a környezetre gyakorolt negatív hatásukig.

Tehát mit jelent ez a rutinod szempontjából? A jó hír az, hogy még mindig számos természetes módon lehet a legjobbat tenni a bőr és a haj érdekében anélkül, hogy drága és káros kereskedelmi termékeket kellene vásárolni. Nézze meg a legjobbakat a következő sorokban természetes szépségápolási termékek és használatuk.

Kókuszolaj

Szépít kókuszolajjal
Szépít kókuszolajjal

A kókuszolaj az egyik leghasznosabb természetes szépségápolási termékek. Erősíti az epidermális szövetet, eltávolítja az elhalt hámsejteket, véd a leégés ellen. Antibakteriális, vírusellenes, gombaellenes és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kókuszolaj elég erős a krónikus bőrbetegségek leküzdésére, amelyeket az epidermális gát működésének hibái és a bőrgyulladás, beleértve az atópiás dermatitist is jellemeznek.

Használjon kókuszolajat mind a bőrön, hogy elősegítse a tisztítást, hidratálást, a smink, sebek vagy hegek gyorsabb eltávolítását, a borotvavágások gyorsabb felépülését, valamint a haj táplálását és hidratálását. A kókuszolaj fogyasztása a megjelenésedre is jót tesz. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, valamint számos egészséges zsír, amelyek segítik a belek táplálását és növelik az immunrendszer működését.

Teafa olaj

Teafa a kozmetikai kezelésekhez
Teafa a kozmetikai kezelésekhez

A teafát évszázadok óta használják Ausztráliában a különböző bőrproblémák leküzdésére. Míg például sok ember nem reagál jól a pattanások elleni gyógyszerekre, a teafaolajat a szervezet jól felszívja, rendkívül hatékony és közvetlenül a bőrre kenhető. Ez egy természetes gyulladáscsökkentő, antibakteriális, antimikrobiális és gombaellenes szer. Kiváló természetes szépségápolási termék.

A benne található fitokémiai anyagok a bőrápolás egyik legnépszerűbb természetes illóolajává teszik. A káros baktériumok csökkentésére való képességéért felelős fő hatóanyagok a terpén szénhidrogének, a monoterpének és a szeszkviterpének. Vigye fel közvetlenül a bőrre, de korábban kipróbált egy kis területet, hogy allergiás reakciója legyen-e.

Almaecet

Egy ilyen olcsó és könnyen elérhető természetes bőrápolási termék számára az almaecet számos előnye van. Ezek közé tartozik a kórokozók (például baktériumok) elpusztításának elősegítése, a bélproblémák okozta bőrproblémák eltávolítása, a bőr tisztítása és a pattanások megállításának elősegítése, valamint a gombaellenes tulajdonságok. Az almaecet ecetsavat és néhány ásványi anyagot, például káliumot és magnéziumot tartalmaz, amelyek belsőleg fogyasztva méregtelenítő anyaggá teszik, mivel javítja a máj működését és elősegíti a bélben lévő baktériumok egyensúlyát.

Avokádó

Maszk avokádóval a szépítés érdekében
Maszk avokádóval a szépítés érdekében

Az avokádó erősen hidratáló olajos gyümölcs, számos előnnyel. A, D és E vitamint tartalmaz, amelyek képesek behatolni a bőrbe. A gyümölcs segít megnyugtatni a leégést, serkentheti a kollagéntermelést és eltávolíthatja a foltokat a bőrről. A helyi gyulladáscsökkentés során is csökkenti a bőrgyulladást, és étkezés közben ugyanezt megteheti belsőleg is. Készítsen arcmaszkot friss avokádóval. Csak pürésítse a gyümölcsöt, és keverje össze a választott illóolajokkal, hogy hidratálja a bőrt és megszabaduljon a gyulladástól.

édesem

A méz az egyik legjobb természetes tápanyag, enzim, vitamin és bőrstimuláló sav. A nyers méz előnyei közé tartozik a gyulladás csökkentése, hidratáló hatás, antiszeptikus tulajdonságok, a sebgyógyulás elősegítése, az allergiák vagy kiütések elleni küzdelem és a hegek csökkentésének elősegítése. Antimikrobiális szerként a méz különösen alkalmas sebek és égések kezelésére.

Bakteriális fertőzések, korpásodás, dermatitis, pikkelysömör egyes kezeléseiben szerepel. Rendkívül hasznos lehet pattanások ellen, még az érzékeny vagy vegyes bőrön is megtisztítja az arcot. Nem kell sok előkészületet készíteni egy maszkkal ellátott arcmaszkhoz. Csak egy kissé felmelegedett kanállal vegyen be egy kis mézet, és vigye fel az arcára. Semmi másra nincs szükség. Hagyja 10 percig, majd öblítse le meleg vízzel és szárítsa meg.

Ajánlott: