Házi Samponok Az Egészséges és Szép Hajért

Tartalomjegyzék:

Videó: Házi Samponok Az Egészséges és Szép Hajért

Videó: Házi Samponok Az Egészséges és Szép Hajért
Videó: OLCSÓ SAMPON ALTERNATÍVA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT 2024, Március
Házi Samponok Az Egészséges és Szép Hajért
Házi Samponok Az Egészséges és Szép Hajért
Anonim

A nyár, ezen az ősszel és az elkövetkező tél után a hajnak különös gondosságra van szüksége, hogy egészséges és szép legyen. A samponokban található levegőszennyezés, por, kemény víz és vegyszerek károsak a hajra és a fejbőrre egyaránt. Ezeknek a gyilkos kombinációknak a véghatása a száradás, a kusza végek és a hajhullás.

Ha már unod a különféle, hangosan reklámozott samponokat, amelyek végül nem érnek el semmilyen hatást, jó hírünk van. Szánjon egy kis időt arra, hogy felkészítse magát otthoni egyedi sampon. A receptek egyszerűek, gyorsak és kiváló eredményt garantálnak. Nagy odaadás és kitartás kell ahhoz, hogy a hajad egészséges és fényes legyen.

Házi hajsampon gyógynövényekkel

1/4 teáskanálra van szüksége. gyógytea, 200 g folyékony olívaolaj szappan. Keverje össze a jól főzött teát a szappannal egy tálban. Tegye az elegyet egy serpenyőbe, és tegye alacsony lángon, állandó keverés közben, amíg a keverék homogén lesz. Vegyük le a tűzről és hűtsük le. Szobahőmérsékleten és napfénytől távol tárolandó.

Gyógytea a gyönyörű hajért
Gyógytea a gyönyörű hajért

Házi hajsampon kamillával

Készítsen 6 tasak kamilla teát, 4 evőkanál. pehely természetes szappant, 1 evőkanál. glicerin. Tegye a teazsákokat 1 tk. egy pohár forrásban lévő vizet. Főzzük 20 percig, és vegyük ki a csomagokat. Hozzáadjuk a szappanpelyhet és félretesszük, amíg megpuhulnak. Adjuk hozzá a glicerint, és alaposan keverjük, alaposan keverjük össze. Hűtsük le és tároljuk sötét és hűvös helyen.

Házi hajsampon mandulával

Ez a maszk zsíros hajra alkalmas. 1 evőkanálból készítik. kukoricaliszt, 1 evőkanál. írisz gyökérpor, 1 evőkanál. zúzott mandula. Keverje össze az összes hozzávalót, és kenje szét a hajon. Kezdje a gyökerektől a tippekig. Finoman masszírozza a fejbőrt, hogy minden egyenletesen oszlasson el. Ezután hagyja szépen a hajat. Ha marad részecske, mossa meg a haját szokásos samponnal.

Mandula az egészséges hajért
Mandula az egészséges hajért

Házi hajsampon mézzel

Ez a tápláló hajsampon, amely megakadályozza a korpásodást, puhává és fényesebbé teszi a hajat. Elkészítéséhez 1 evőkanál kell. méz, 3 evőkanál. víz - ha lehetséges szűrt és kívánt esetben néhány csepp illóolaj. Jó ötlet olyan citrusmaszkokhoz, amelyek haját rugalmassá, elasztikussá és fényessé teszik. Keverje össze az összetevőket, és hagyja alacsony lángon, amíg a méz megolvad és ragacsos keveréket nem kap. Hűtsük le és mossuk meg a hajat a kapott házi sampont.

Házi hajsampon narancslével

Ezzel a samponnal selymesen puha és nagyon szép lesz a hajad. 2 evőkanál kell. narancslé, 2 tojássárgája és 500 ml szappanos víz. Először jól felverjük a sárgáját, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. A sampont hűtőszekrényben tárolják, és jól ismert módon használják.

Házi hajsampon levendula vízzel

Sampon tüzes szőkéknek, amely rendkívül jól működik a szőke hajú hölgyeken. 2 evőkanál kell. levendulavíz, 2 tojás és 2 citrom citromlé. Keverje össze az összetevőket, és mossa meg a haját - ha lehetséges, 2-szer egymás után. A második alkalom után hagyja a sampont a hajon 15 percig, és öblítse le.

Házi hajsampon rózsavízzel

Nem hagyhatjuk ki az ellenállhatatlan barnákat. Ez a sampon alkalmas fekete és barna hajra. Elkészítéséhez 2 evőkanál kell. rózsavíz, 2 tojás és 2 evőkanál. ecet. Ugyanazon az elven működik, mint a fenti samponnal - 2 egymást követő mosás.

Házi hajsampon tojással

A tojás valószínűleg a leghíresebb hajtápláló összetevő, amelyet házi maszkokban és hajsamponokban használnak. Vegyen 1 vagy 2 (ha hosszú haja van) tojást. Szüksége lesz egy kanál olívaolajra is. Válasszuk el a sárgáját a fehérektől. Verje fel a sárgáját és az olívaolajat. Adjon hozzá egy pohár meleg vizet, és keverje újra. Öntsön és alkalmazzon minden hajat, dörzsölje jól. Hagyja hatni legfeljebb fél órán át. Összecsukhatja a haját egy törülközővel. Az idő letelte után mossa meg a haját langyos vagy meleg, de nem forró vízzel. Nem kell minden alkalommal mosnia a haját ezzel a samponnal - akár havonta 2-szer is elegendő ahhoz, hogy táplálja és egészségesebbé és fényesebbé tegye a haját.

Házi hajsampon mustárral

Lehet, hogy meglepődsz, de mustár sampon serkenti a haj növekedését, erősíti a hajat és hozzájárul a sörényed gyönyörű megjelenéséhez. Készítsen mustárport - samponhoz 1-2 evőkanálra lesz szüksége. a haj hossza szerint. Adjon hozzá egy liter meleg vizet. Vigye fel a hajra. Ha égőnek érzi magát, legyen türelmes, mivel a mustár fokozza a véráramlást a fejbőrön. Ily módon támogatja növekedését. Nagyon jól öblítse le a haját.

A hajhullás megállításához készítsen koktélt banánból, mézből, joghurtból és alacsony zsírtartalmú tejből. Ez az ital gazdag biotinban, amely táplálja a gyökereket. Egyél B6-vitaminban és cinkben gazdag ételeket. Fogyasszon kiegészítőket, ha nem éri el ezeket az értékes összetevőket a diéta során.

Hajmosás közben mindenképpen masszírozza a fejbőrt, mert az javítja a vérkeringést. Felejtsd el a stresszt (amennyire csak lehetséges), mert ez az első számú ellensége gyönyörű haj. Nem lesz létfontosságú, ha te magad nem vagy és nem alszol jól.

Ajánlott: