Ricinusolaj Aranyér Ellen

Videó: Ricinusolaj Aranyér Ellen

Videó: Ricinusolaj Aranyér Ellen
Videó: Hajhullás ellen 5 lépésben 2024, Március
Ricinusolaj Aranyér Ellen
Ricinusolaj Aranyér Ellen
Anonim

Az aranyér tágult erek. A végbélnyíláson belül vagy kívül találhatók. Más néven "a végbélnyílás és a végbél visszér".

Az aranyér a visszér vagy a visszér a bélben. Az aranyér kialakulásának számos oka van. Ez lehet székrekedés, ülő életmód, húsfogyasztás és cellulóz (rost), gyümölcs és zöldség hiánya. Másrészt a rossz higiénia is hibás lehet a megjelenésükben.

A ricinusolaj széles körben népszerű Bulgáriában. Számos probléma és betegség kezelésére használják. Aranyér esetén is. A probléma kezeléséhez készítsen egy ricinusolajban erősen átitatott borogatást.

A problémás területre helyezzük, törölközővel bekötjük és egy éjszakán át állni hagyjuk. Az eljárást a javulásig ismételjük.

Egy másik módszer az olaj szétdörzsölése az érintett területekre minden bélmozgás után. Ha a fejlődési szakasz súlyos, akkor naponta 2-3 alkalommal dörzsöljük. A ricinusolaj jól működik a viszkető végbél esetén is.

Ricinusolaj
Ricinusolaj

A népi és a hivatalos orvoslásban a ricinusolajat számos más probléma megoldására használják. Leghíresebb funkciója a hashajtó. Erre a célra vegyen belőle 1 teáskanálnyit.

Elég a belek felszabadítása, míg 1 vagy 2 evőkanál "drasztikus" tisztító hatású. Ennek oka a ricinsav, amely az egész bélben lévő receptorok irritációját és a perisztaltika reflex fokozását okozza.

Hasznos funkciói azonban nem állnak meg itt. A ricinusolaj segít az ízületi fájdalmakban is, különösen a karok és lábak apró ízületeiben. A fájdalom enyhítésére az érintett területeket bekenik vele.

Gyógyítja a szénanáthát is - minden reggel tegyen egy cseppet mindkét orrlyukába és 2-3 cseppet a nyelvre, amelyeket egy percig tartanak és lenyelnek. Konjunktivitisz esetén lefekvés előtt mindkét szemébe egy csepp ricinusolajat tesznek.

Kezeli az árpát és a különféle szemölcsöket, eltávolítja és megakadályozza a műtét utáni tapadást, jó az influenza és a megfázás esetén.

Ajánlott: