A Facebook úgy Viselkedik, Mint A Kokain

Videó: A Facebook úgy Viselkedik, Mint A Kokain

Videó: A Facebook úgy Viselkedik, Mint A Kokain
Videó: Кока-Кола, Фанта, Спрайт, Миринда и Стретч Армстронг и Ментос Химические опыты 2024, Március
A Facebook úgy Viselkedik, Mint A Kokain
A Facebook úgy Viselkedik, Mint A Kokain
Anonim

A legnépszerűbb Facebook közösségi hálózat rendkívül addiktív. A hosszan tartó használat úgy hat az agyra, mint a kokain.

A Facebook hosszan tartó használata nagyon hasonlít egyes agyi gyógyszerekhez, a Kaliforniai Egyetem tudósai hajthatatlanok. 20 önkéntes bevonásával végeztek egy vizsgálatot.

A kísérlet résztvevőinek számos képet mutattak. Kiderült, hogy amikor egy közösségi hálózatról származnak, a cortico-striatal rendszer aktiválódik az agyukban. Összefügg a kábítószer-függőséggel és különösen a kokainnal.

Az önkénteseknek egy gombot kellett megnyomniuk, amikor megláttak egy képet a közösségi hálózatról. Megállapították, hogy sokkal gyorsabban reagálnak a Facebookról készített fotókra, mint például a közúti táblákkal rendelkezőkre.

Ez meglehetősen aggasztó, tekintettel arra, hogy sok járművezető reagál a mobileszközén található Facebook üzenetek előnyeire, mielőtt figyelne a forgalmi helyzetre. Ez a veszélyes helyzetek és balesetek gyakori oka.

Facebook
Facebook

Az agyunkban lévő gátló rendszer fékezi a cselekvést, míg az impulzív rendszer egyfajta gyorsító. Ha az ember valamihez rabja, akkor az impulzív rendszerhez erős gyorsulások társulnak, míg a gátló rendszer rosszul működik.

Bár a kokainként viselkedik az agyban, a Facebook hosszú távú használata sokkal biztonságosabb, mint amilyen. A tudósok határozottan állítják, hogy sokkal könnyebb lemondani az internetes kommunikációról és a megosztásról, mint a drogfüggőség.

Az utóbbi években azonban meglehetősen súlyos esetek fordulnak elő a közösségi hálózatok függőségében. A lakosság legfeljebb 11% -a szenved már az új technológiáktól való függőség különböző fázisaiban, és ez a százalék gyorsan növekszik.

Ajánlott: