7 Ok A Súlyemelésre

Tartalomjegyzék:

Videó: 7 Ok A Súlyemelésre

Videó: 7 Ok A Súlyemelésre
Videó: A Legerősebb Gyerekek a Világon! Akik Hatalmas Izmokat Növesztettek! 2024, Március
7 Ok A Súlyemelésre
7 Ok A Súlyemelésre
Anonim

Az edzőterem rengeteg gyakorlatot ad a test minden részén, amelyet javítani szeretne. A kardió és a könnyebb edzések különösen csábítóak, különösen a kezdők számára, de semmi sem olyan édes és hatékony, mint nehéz. Nincs súlyemelés ez a nehéz út, amely nemcsak az alakodra, hanem a karakteredre is hatással lesz. És nem, itt nem csak férfiakról beszélünk. Ez az erős, magabiztos nőkről szól, és arról, hogy a súlyok hogyan segíthetnek - lásd a következő sorokban.

Itt van csak néhány a rendszeres súlyemelés előnyei.

1. Adjon bizalmat

Súlyemelés javíthatja önértékelését, magabiztosabbá és érzelmileg erősebbé teheti Önt. Így legyőzheti a depressziót vagy a stresszt, javíthatja a hangulatát, elkezdhet jobban hinni önmagában. Eleinte nehéz lesz, de az erőfeszítés mindenképpen megéri.

2. Erőt adnak

Most a fizikairól beszélünk. A jó dolog súlyemelés, különösen a hölgyek számára az, hogy erősítik az izmokat és erősebbé teszik. Úgy fogsz kinézni, mint egy szelíd és törékeny lény, de csak te fogod tudni, mire vagy képes valójában. Ez nagyszerű módja az erő és önvédelmi készségek megszerzésének, ha szükséges. A megnövekedett állóképesség és erő nemcsak a férfiak, hanem a hölgyek számára is előnyös. Lányok, nem mindig van valaki, aki vigyázzon rád és segítsen a nehéz vásárlásoknál vagy az otthoni bútorok mozgatásánál. Sokkal függetlenebb és autonómabb lesz, ha növeli izomerejét.

3. Segítsen több kalóriát égetni

Intenzív súlyemelés Több kalóriát égethet el, mint az edzőteremben. Ez az izomépítésről szól, és a felhalmozódott izomtömeg segít könnyebben csökkenteni a kalóriákat, még akkor is, ha kívül van az edzőteremből.

4. Javítsa az agytevékenységet

A súlyemelés nem csak izomépítést jelent. Serkenti az agy működését serkentő hormonokat. Így javíthatja a memóriáját, energikusnak érezheti magát, sőt még az éveket is felülmúlhatja.

5. Csökkentse a sérülés kockázatát

Súlyemelő nő
Súlyemelő nő

Az izmok mellett a súlyok erősítik a csontokat és a kötőszövetet, ami csökkenti a sérülések kockázatát. Megkönnyíthetik és megelőzhetik olyan problémákat is, mint a krónikus fájdalom, a hátfájás, az ízületi gyulladás és a fibromyalgia.

6. Javítsa az állóképességet

És nem csak, súlyemelés javítja a sebességet, a fegyelmet és a karaktert. Súlyemelés olyan csodákat tehet a testtel és önmagaddal, hogy nem gondoltad volna, hogy veled is megtörténhet

7. Küzdelem az öregedési folyamat ellen

A kulcsfontosságú tényező itt az aktivitás. Energikusabbá, erősebbé, boldogabbá és ezért fiatalabbá tesz. Bizonyított, hogy az alacsony aktivitású emberek gyakrabban szenvednek különböző fájdalmaktól és problémáktól, és idősebbnek tűnnek. Nos, hölgyeim, azt hiszem, találtunk egy új hobbit!

8. Hozzájárul a zsírégetéshez

A modern emberek tömegesen szenvednek ugyanattól a problémától - a zsír felhalmozódásától a hasban és a csípőben, a combokban. Ennek oka a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a mozgalmas mindennapi élet. Ilyenkor zsírégető étrend segít. De a megfelelő táplálkozás nem elég. Különleges gyakorlatokat is el kell végezni. A súlyemelés lehetővé teszi a zsírégetést.

9. Egyenesítse ki az állványt

A rossz testtartás a modern emberek egyéb tipikus problémái közé tartozik. Nehéz táskák hordozása, az íróasztalnál való állás, az elektronikus eszközök, például számítógépek, táblagépek és okostelefonok állandó bámulása az állvány kipárnázásához vezet. És már korán. A helytelen testtartás viszont együtt jár olyan problémákkal, mint a légzési problémák, emésztési zavarok, alacsony libidó, hát-, váll-, derék- és nyaki fájdalom. A helytelen testtartás még a lábfájdalmakért is felelős. A súlyemelés jó módszer a testtartás kiegyenesítésére, valamint olyan gyakorlatok, mint a jóga, a pilates, a callanetika, a port de bra.

10. Különböző izomcsoportokat dolgozol

Míg egyes gyakorlatok kis számú izomcsoport edzésére összpontosítanak, a súlyemelés megterheli a mellkasat, a hátat, a hasat, a feneket és még a térdeket is. Ez egy olyan típusú edzés, amely komplex módon segít megfeszíteni a testet.

11. Megkönnyíti a többi gyakorlatot

Ha más gyakorlatokat szeretne végezni, például hasprést, fekvőtámaszt, kínai széket, a súlyemelés segít hogy mindezeket a komplexumokat könnyebben elvégezhessük.

12. Növeli immunitását

Súlyemelő izmok
Súlyemelő izmok

A fokozott fizikai aktivitás mindig örvendetes a test számára. A mozgó test egészséges test. Ezért mindenféle gyakorlat, beleértve a súlyokat is, segít abban, hogy jó formában legyél, magas immunitással és könnyebben áthaladó vírusokkal és náthával. Vagy egyáltalán nem beteg.

13. Rendelkezésre állnak

A súlyemeléshez elmehet az edzőterembe, vagy megvásárolhatja saját felszerelését. Mindenesetre nincs szüksége speciális cipőkre, például cango-ugrásokra.

14. Jók a szívnek

A súlygyakorlatok ismétlése jót tesz a szívnek. Ezen tevékenységek komplexe hasznos a szív- és érrendszer számára.

15. Óvja a sérülésektől

Az a tény, hogy ha nem tudja, hogyan kell súlyt emelni, akkor megsebezheti magát. Ezért fontos, hogy oktatóval dolgozzunk. De miután megtanulta a megfelelő módszert ezeknek az erőgyakorlatoknak a reprodukálására, akkor megerősítheti testét. Ez pedig ellenállóbbá tesz és segít megvédeni magát más fizikai sérülésektől.

Ne feledje, sokan ismertek a súlyemelés előnyei és ebben a cikkben megpróbáltunk néhányat tisztázni az Ön számára. Nem javasoljuk azonban, hogy végezzen ilyen képzést szakemberrel való konzultáció nélkül. Legalább az első néhány alkalomra jó, ha sport szakember felügyelete alatt cselekszünk.

Ne feledje, hogy a helytelen súlyemelés hátfájáshoz, izomfeszültséghez, zúzódásokhoz, derékfájdalomhoz, a csigolyák csípéséhez, hasi sérvhez és egyéb szövődményekhez is vezethet. Célszerű könnyebb súlyokkal kezdeni, majd tovább lépni a súlyosabbakra. Dolgozzon simán, és ne rohanjon. Adjon elegendő időt a testének, hogy alkalmazkodjon a gyakorlatokhoz.