Számos Olyan Helyzet, Amelyben A Sok Víz Ivása Káros

Videó: Számos Olyan Helyzet, Amelyben A Sok Víz Ivása Káros

Videó: Számos Olyan Helyzet, Amelyben A Sok Víz Ivása Káros
Videó: Helyiérték-táblázat 2. Szám leírása betűkkel | Matematika - 5. osztály 2024, Március
Számos Olyan Helyzet, Amelyben A Sok Víz Ivása Káros
Számos Olyan Helyzet, Amelyben A Sok Víz Ivása Káros
Anonim

A felesleges, még a leghasznosabb dolog mellett is, káros az Ön számára. Ez teljes erővel vonatkozik a vízre is, amely, mint mindannyian tudjuk, az élet alapja.

Mindannyiunknak szüksége van életet adó folyadékra. Enélkül gyorsan kiszáradunk, ami blokkolja a test normális működését. Azonban elfogadható határok között kell fogyasztanunk, mert különben számos fejfájást kaphatunk.

Kevéssé ismert és szinte hihetetlenül hangzik, de olyan esetekről számoltak be, amelyekben a túlzott vízfogyasztás akár halálhoz is vezetett. A jelenséget ún vízmérgezés.

Valószínűleg olvastad, hogy sok vizet kell innod, de amikor figyelmen kívül hagyod a tested jelenlegi igényeit, a túl sok folyadékfogyasztás veszélyes lehet.

Korlátoznunk kell a vízbevitelt, ha a szervezetben zavart a nátrium egyensúly. A vér nátriumtartalma befolyásolja az elektrolitok működését. Az elektrolitok felelősek azért, hogy jeleket küldjenek a sejteknek, amelyek a test különböző műveleteit irányítják. Ha túl sok vizet fogyaszt, a vér nátriumszintje csökken. Ez megakadályozza, hogy az elektrolitok jeleket küldjenek a sejtekhez. Az állapot hyponatremia néven ismert.

Víz
Víz

Ennek a betegségnek a tünetei: hányinger, hányás, fáradtság, túlzott vizelés, dezorientáció és fejfájás. Ez a túl sok víz ivásának legrosszabb eredménye, mivel ez végül halálhoz vezethet. Ez azonban meglehetősen szokatlan és ritka.

Mérsékelt mennyiségű vizet kell innunk, ha szívproblémáink vannak. A szívizom elvégzi a vér pumpálásának létfontosságú funkcióját az egész testben. Ha túl sok vizet fogyaszt, az növeli a vér mennyiségét a testben. A megnövekedett vérmennyiség szükségtelen nyomáshoz vezet az ereken és a szíven. Ez viszont visszérhez vezethet, és akár az erek bizonyos funkcióit is blokkolhatja.

Hányinger
Hányinger

A túlzott vízivás a glomerulusokat is károsíthatja. Ezek kapilláris ágyak a vesénkben. Szűrőállomásként működnek a felesleges víz kiürítésében a testből. A túl sok víz potenciálisan károsíthatja ezt a rendszert, ami súlyos egészségügyi veszélyeket okozhat. A veséknek túlórát kell dolgozniuk, hogy feldolgozzák mindezt a felesleges vizet, ami meghaladja a szokásos szűrőkapacitásukat (1000 ml / óra).

A kálium nélkülözhetetlen tápanyag az emberi testben, és megfelelő szintjét fenn kell tartani. Néha a felesleges víz a kálium koncentrációjának csökkenését okozza. Ez olyan problémákat okozhat, mint kiütések, mellkasi fájdalom, lábfájdalom.

Mint említettük, a felesleges víz ivása elektrolit-egyensúlyhiányhoz vezet. Ez az egyensúlyhiány gyomorirritációhoz vezet. Ez a hyponatremia egyik előzetes szakasza.

Szédülés
Szédülés

Bármennyire ijesztőek is a mellékhatások, az igazság az, hogy rendszeresen kell inni vizet. Az életet adó folyadék ajánlott napi bevitele 6 és 8 pohár vagy körülbelül 2 liter között van.

Ajánlott: