Mikor Káros A Vizet Inni?

Videó: Mikor Káros A Vizet Inni?

Videó: Mikor Káros A Vizet Inni?
Videó: Miért ne igyál alkoholt? 2024, Március
Mikor Káros A Vizet Inni?
Mikor Káros A Vizet Inni?
Anonim

A víz tökéletes ital - csillapítja a szomjat, nincs kalóriája és rendkívül fontos testünk számára. Enélkül egyetlen rendszer sem működhet jól. Azt tanították nekünk, hogy van egy minimális mennyiség, amelyet naponta kell inni, ha egészségesek akarunk lenni. Van azonban, amikor van jobb, ha testünk nem vesz vizet.

E pillanatok egyike étkezés közben történik. Az orvosok azt javasolják, hogy kerüljük el, mert zavarja az emésztést. Bár közvetlenül nem zavarja egészségünket, kellemetlen érzésekkel jár, például puffadással vagy elégtelen tápanyag-bevitelsel. Az orvosok és táplálkozási szakemberek ajánlása: egy pohár víz étkezés előtt fél órával.

Bár az intenzív testmozgáshoz a vízre van leginkább szüksége, kerülje a nagy mennyiségeket. Fennáll annak a kockázata, hogy rosszul érzi magát, vagy megakadályozza, hogy hatékonyan kalóriát égessen el az ezt követő puffadás miatt.

Ez nem azt jelenti, hogy teste teljesen megfosztja a folyadékot edzés közben. Nagy mennyiségű ivás helyett próbáljon meg csak néhány kis kortyot inni. Ily módon a gyakorlatok sokkal hatékonyabbak lesznek.

vizet inni
vizet inni

Nem ajánlott ételt inni közvetlenül lefekvés előtt. Ez megzavarja az alvást, mert a testének meg kell szabadulnia a folyadéktól, hogy nyugodtan aludjon. Ez megszakítja egész testünk regenerálódását és megzavarja annak pihenését.

Fűszeres ételek elfogyasztása után legyen óvatos a vízzel. A folyadék nem károsítja az egészségét, de nem enyhíti a torok égő érzését. Ehelyett egyél egy falatot kenyeret. Érezni fogja a különbséget!

Ha a vizelete teljesen tiszta, csökkentse a folyadékbevitelt. Ez a tünet azt jelenti, hogy túl sok vizet iszik. Bár ez nem tűnik veszélyesnek az Ön számára, egy bizonyos mennyiséget meghaladó bevitel megterheli a vesét, és lemossa az összes ásványi anyagot és vitamint a testünkből.

Vízzel is vigyázzonamikor nem tudod, iható-e. Ha azt jelzi, hogy nem az, ne hagyja figyelmen kívül a figyelmeztetéseket, mert könnyen megmérgezheti magát.

Néha még vizet inni a hegyekben lévő folyóból veszélyes lehet - például olyan esetekben, amikor állati ürülékkel szennyezett.

Ajánlott: