Az édeskömény Egészségügyi Előnyei

Videó: Az édeskömény Egészségügyi Előnyei

Videó: Az édeskömény Egészségügyi Előnyei
Videó: 4. A kálium előnyei 2024, Március
Az édeskömény Egészségügyi Előnyei
Az édeskömény Egészségügyi Előnyei
Anonim

Az édeskömény egy évezredek óta a világon ismert gyógynövény, amelyet fűszerként vagy gyógymódként használnak kínai, indiai, arab és más gyógyszerekben. Kik ők az édeskömény előnyei és alkalmazásai?

Gazdag fitoösztrogénekben (természetes ösztrogének) ezt az édesköményt kólika, puffadás (puffadás), valamint a vese, a lép, a máj és a tüdő működésének javítására használják. Is édesköményt alkalmaznak az étvágycsökkentés, a menstruáció kiváltása és érdekes alkalmazás a mell megnagyobbításának képessége. Néhány ember a szexuális vágy fokozására is használja.

A vad édeskömény hasznos az emésztési folyamat szabályozásában, gyomorégés, vízvisszatartás esetén, ahol több vizeletet választ ki. Az édesköményről úgy gondolják, hogy gyógyítja a depressziót és a szorongást, valamint a magas vérnyomást. Mások pedig jó segítőnek tartják az angina, a köhögés és az asztma kezelésében.

Édesköménymag
Édesköménymag

Gyakran használják rosszindulatú daganatokban szenvedő betegeknél, a sugárzás utáni időszakban - és kemoterápiával az emésztőrendszer helyreállítására. A kapor ellazítja az emésztőrendszer bélésének simaizmait, amelynek fájdalomcsillapító hatása van.

Kiderült az is, hogy az édeskömény gazdag antioxidánsokban és természetes stimuláns az immunrendszerben és az idegrendszerben. Tanulmányokból sokan beszámoltak a nyugalom és a jólét fokozott érzéséről, amikor rendszeresen fogyasztanak édeskömény teát.

Tea formájában elkészítve kígyómarás, rovarok vagy ételmérgezés esetén is hasznosnak tartják. Torokfájás esetén gargarizálás ajánlott édeskömény főzettel.

A tea őrölt vagy teljes kaporszemekből készül, amelyek nagyon gazdag illékony kőolajvegyületekben, például anetolban, édesköményben és tárkonyban. Úgy gondolják, hogy felelősek az édeskömény gyógyító tulajdonságaiért, és nekik köszönhetően görcsoldó, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Édeskömény szár
Édeskömény szár

Az emésztőrendszerre gyakorolt egészségügyi előnyei miatt édeskömény aktívan részt vesz az irritábilis bél szindróma kezelésében. Hasfájás, puffadás, görcsök és túlzott puffadás kíséri. Ismét az édeskömény illékony vegyületeinek köszönhetően a belek összehúzódásai szabályozódnak és a görcsök enyhülnek.

Ajánlott: