Szeretne Egészséges Fogakat? Kovesd Ezeket A Lepeseket

Tartalomjegyzék:

Videó: Szeretne Egészséges Fogakat? Kovesd Ezeket A Lepeseket

Videó: Szeretne Egészséges Fogakat? Kovesd Ezeket A Lepeseket
Videó: Fogak mese 2024, Március
Szeretne Egészséges Fogakat? Kovesd Ezeket A Lepeseket
Szeretne Egészséges Fogakat? Kovesd Ezeket A Lepeseket
Anonim

Fogszuvasodás, tályogok, fogfájás. Senki sem akar szembenézni ezekkel a feltételekkel. Gyakori a fogorvosi szék fóbiája is - a szájüregben jelentkező minden panasz általában jelentős kellemetlenségeket okoz, és nem szabad elhanyagolni a számunkra járó súlyos költségeket. És ki ne akarna egy gyönyörű mosolyt élvezni a tükörben?

Ez nem elérhetetlen. A fogak, akárcsak testünk többi része, megelőzésre és gondozásra szorulnak.

Szeretne egészséges fogakat? Kovesd ezeket a lepeseket

Először is tartsa be a szájhigiéniát. Fontos, hogy naponta reggel és este mosson fogat. Nem szabad kihagyni a lefekvés előtti fogmosást - míg a nap folyamán fontos a friss lehelet, ez az este eltávolítja az ételmaradékokat a fogaink között, amelyek felelősek a fogszuvasodás kialakulásáért. Tanuljon meg fogselymet is.

Interdental fogkefe
Interdental fogkefe

A táplálkozás nemcsak a test, hanem a test számára is fontos egészséges fogak. Szeretik a kalciumban gazdag ételeket, mert ez egészségesebbé teszi őket. Ne zárja ki a tejtermékeket a menüből. Különösen hasznos joghurt és fehér pácolt sajt esetében - alacsony a szénhidráttartalma, fehérjében és kalciumban gazdag.

A szénhidrátok, különösen a gyorsak, szájüregünk ellenségei. Miattuk alakul ki leggyakrabban a fogszuvasodás, különösen, ha cukor formájában fogyasztjuk.

Kerülje a túl meleg és túl hideg ételeket egyaránt. Mindkét véglet érzékennyé teszi fogainkat, és súlyosan károsítja a zománcot. Korlátozza a magszedést.

Fontos, hogy vigyázzon az ínyére. Tünetek, például vérzés vagy fájdalom esetén keresse fel a fogorvost, mert ezek például a parodontitis korai jelei lehetnek. Válasszon olyan pasztát, amely kíméletes velük szemben, és nem túl koptató a zománcához.

Fogmosás
Fogmosás

Keressen fluoridmentes termékeket. Nem szabad túlzásba vinni, de nem szabad teljesen elkerülni, mert kicsiben fontos, de nagy mennyiségben káros. Kerülje a dohányzást.

Ne hagyja ki a rendszeres szűréseket a fogorvosnál. Így a kezdeti szakaszban minden problémát felfoghat - amikor még tüneteik sincsenek, és a fogak és az íny betegségei könnyen kezelhetők.

Lefeküdni fogápolás és gyönyörű mosolyod lesz - ez garancia arra, hogy mindig káprázatosan fogsz kinézni!

Ajánlott: