Az ápolónők Spórolnak A Depressziótól

Videó: Az ápolónők Spórolnak A Depressziótól

Videó: Az ápolónők Spórolnak A Depressziótól
Videó: Angolnapopuláció az összeomlás szélén 2024, Március
Az ápolónők Spórolnak A Depressziótól
Az ápolónők Spórolnak A Depressziótól
Anonim

A tudósok szerint ahhoz, hogy a gyermek mentálisan és érzelmileg egészséges legyen, rendelkeznie kell húgával. A nővérekkel rendelkező gyermekek sokkal kevésbé élik meg negatív érzelmeket.

"Az ápolónők a szülői gondoskodás figyelembevétele nélkül is valóban egyedülálló módon befolyásolják a gyermekeket, és semmi más nem pótolható."

Laura Walker, az utahi Brigham Young Egyetem, a tanulmány szerzője szerint. Szerinte a nővérek azt adják a gyerekeknek, amit a szülők nem tehetnek meg.

A tanulmány a Flourishing Family Project nagyszabású társadalmi projekt része, amely 395 egynél több gyermeket számláló család elemzését tartalmazza, és az egyik gyereknek 10-14 évesnek kell lennie.

Az ápolónők spórolnak a depressziótól
Az ápolónők spórolnak a depressziótól

A szakemberek egy egész éven át figyelték a családokat. Kiderült, hogy a nővérek segítettek a család többi gyermekének abban, hogy gyorsabban és könnyebben kezeljék a negatív érzelmeket.

Azok a gyerekek, akiknek nővéreik voltak, sokkal kevésbé mondták magányosnak magukat, mint azok, akiknek testvéreik voltak. A nővérekkel rendelkező szerencsések ritkán mondták, hogy félelmet vagy bűntudatot éreznek.

A furcsa az volt, hogy egyáltalán nem volt fontos, hogy a nővér fiatalabb vagy idősebb-e, mint a család többi gyermeke, és a kis vagy nagy korkülönbség sem számított.

A testvérek jelenléte különféle pozitív hatásokkal járt. Ha az összes gyermek fiú volt, ez szolidaritást és kölcsönös segítséget nyújtott. A szerető testvérpár segít az egészséges családi kapcsolatok kialakításában.

A különböző nemű gyermekek egymásra gyakorolt hatása sokkal erősebb, mint a szülői nevelés rájuk gyakorolt hatása. Ezért a tudósok szerint a szülőknek ösztönözniük kell a gyermekek egymáshoz való ragaszkodását.

A gyermekek egymással való szembenállása és a köztük folyó küzdelem lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy uralják érzelmeiket. Ez a képesség felnőttkorban segíti őket.

Ajánlott: