Skye Terápia - Kényelem A Depresszió Ellen

Videó: Skye Terápia - Kényelem A Depresszió Ellen

Videó: Skye Terápia - Kényelem A Depresszió Ellen
Videó: 6 módszer a depresszió kezelésére 2024, Március
Skye Terápia - Kényelem A Depresszió Ellen
Skye Terápia - Kényelem A Depresszió Ellen
Anonim

A pszichoterapeuta irodájának klasszikus látogatása, ahol a beteg kényelmesen ül a kanapén, elavult módszer a depressziós állapotok kezelésére.

Sokáig a pszichoterapeuta heverője volt az a hely, ahol az emberek készek voltak minden gondolatukat kiönteni. A szakrendelőben megosztható a kellemetlen és fájdalmas igazság, amely után az ember megnyugvást kap, vagy módot talál a helyes útra.

Mindez elavult. Ha szüksége van valakire, aki segít depressziójában vagy fóbiájában, sokkal könnyebb módszer létezik, mint korábban. Többé nem pazarolja az időt órák foglalásával vagy a város bejárásával, amíg el nem éri a helyet.

Öntheti érzéseit, és megoszthatja szakemberrel, de már a nappali kanapéjáról, számítógép segítségével. Számos számítógépes program segíthet kisebb problémák megoldásában. A Skype-pszichoterapeutákkal való beszélgetés szintén gyakori, így ez is jó lehetőség, és időt takarít meg.

Depresszió
Depresszió

Joanna Bawa pszichoterapeuta szerint a foglalkozások levezetésének ez a módja sokkal jobb. Az emberek bármikor igénybe vehetik a szakember segítségét, anélkül, hogy otthagynák a munkát, vagy keresnének valakit, aki távol tartsa a gyermekeket. A menetrendjük nem túl elfoglalt, és most már teljesen lehetséges, hogy amíg a beteg Brightonban van, addig a pszichoterapeuta Londonban lesz.

Az anonimitást inkább az urak részesítik előnyben - mondja Bava. A férfiak általában terápiát alkalmaznak, és megosztják érzéseiket abban az esetben, ha nem ismerik fel őket.

Egy 300 beteg körében végzett tanulmány szerint a terapeutával folytatott online kommunikáció jobb. A Skype-beszélgetések a résztvevők többségét segítették.

Egy másik, Zürichben végzett tanulmány hasonló eredményeket mutatott. A vizsgálatot végző szakértők szerint a depresszióval küzdőknél az online terápia hosszabb hatást mutat, mint a személyes kezelés.

Ajánlott: