Jóga Gyakorlatok A Depresszió Ellen

Tartalomjegyzék:

Videó: Jóga Gyakorlatok A Depresszió Ellen

Videó: Jóga Gyakorlatok A Depresszió Ellen
Videó: 6 módszer a depresszió kezelésére 2024, Március
Jóga Gyakorlatok A Depresszió Ellen
Jóga Gyakorlatok A Depresszió Ellen
Anonim

Amikor az orvosok a depresszió szót használják, nem a csalódottságra, az unalomra vagy a veszteség miatti gyászra utalnak, amelyek egészséges érzelmek, amelyekkel időnként szembe kell néznünk.

Klinikai depresszió ideges, szorongó állapot, amelyet a vágyakozás és a kilátástalanság állandó érzése kísér, ami jelentősen rontja az emberi élet minőségét.

Az orvosok drogokat és pszichoterápiát alkalmaznak a betegek felvidítására; jógik végezzen hasonló feladatot.

A jóga szempontjából a depressziós emberek nincs életenergia, vagyis prána. Így olyan testhelyzetekre és légzőgyakorlatokra kell koncentrálnia, amelyek megtöltik a testet levegővel.

Az olyan erőteljes gyakorlatok, mint az ismétlődő napüdvözlet, a kézi egyensúlyozás és más nehéz testtartások nagyszerűek.

Az elme és a test annyira felszívódik az ászanák végrehajtásában, hogy nincs hely más emberek gondolatainak. Depresszióban szenvedő diákok esetén ne aggódjon túl sokat ennek vagy annak a gyakorlatnak a pontossága miatt - mindaddig, amíg elég helyesen végzik az ászanát, hogy ne ártsanak maguknak, hagyja, hogy a légzésre összpontosítson.

5 jóga-ászana a depresszió ellen

Leo Pose (Simhasana)

Kiváló asana a feszes vagy merev állkapocs izmainak ellazítására. Minden arcizom érintett. Az ászana minden egyes ismétlésével a feszültség egyre csökken. Ellenjavallt térdfájdalom vagy sérülés esetén.

Hal póz (Matsyasana)

Enyhíti a feszültséget, lehetővé teszi a pihenést és a mély lélegzést. Ez az ászana jól kinyitja a mellkasot - sok ember van bent depresszió, feszültség és összehúzódás érzését tapasztalja a mellkas területén. Hasznos a nyak, a vállak és a hát alsó részének feszültségének enyhítésére is.

Gyermek testtartása (Balasana)

Jóga gyakorlatok a depresszió ellen
Jóga gyakorlatok a depresszió ellen

Fotó: gyűjtemények.yandex.ru

Közvetlenül a Halak pózolása után, ez az előadás az ászana segít hogy még jobban ellazuljak. A gyermekek pózolása kényelmes és könnyen kivitelezhető. Érezni fogja a derék és a kar izmainak kellemes nyújtását.

Harcos póz (Virabhadrasana)

Ez az ászana csodálatos serkentője önbecsülésének. Amikor bizonytalannak érzi magát, próbálja ki ezt a pózt. Könnyű végrehajtani, ugyanakkor erőteljes energia töltést hordoz magában.

Testtartás (Shavasana)

Jóga gyakorlatok a depresszió ellen
Jóga gyakorlatok a depresszió ellen

Ez az ászana az jóga gyakorlat a depresszió ellen. Tegye ezt a helyzetet, amikor idegesnek vagy depressziósnak érzi magát.

Ajánlott: