A Gyermekek Autizmusát A Stressz Váltja Ki

Videó: A Gyermekek Autizmusát A Stressz Váltja Ki

Videó: A Gyermekek Autizmusát A Stressz Váltja Ki
Videó: Stressz csökkentés házilag 2024, Március
A Gyermekek Autizmusát A Stressz Váltja Ki
A Gyermekek Autizmusát A Stressz Váltja Ki
Anonim

A stressz számos egészségügyi problémához vezet. Különösen fiatal korban veszélyes, és autizmust válthat ki a gyermekeknél.

Az autizmus egyre több gyermeket érint. Míg 20 évvel ezelőtt átlagosan 10 000 gyermeknél kapták meg a diagnózist, ma a legtöbb nyugati országban ez az arány 150-re emelkedett.

Az autizmussal diagnosztizált gyermekek az első évben normálisan fejlődnek. A második és a harmadik év között azonban mentális fejlődésük károsodott. A frissen megtanult szavak, mint az anya és az apa, feledésbe merülnek. A gyermek nem érti a megszólításhoz használt szavakat és kifejezéseket. Azt is elfelejti, hogy mit kezdjen a játékaival. Idővel a gyermek abbahagyja szülei és rokonai felismerését, és nem egyezik a nevével. Ez a viselkedés számos rendellenes formájának megnyilvánulását is megkezdi.

Az autizmus lényegében befolyásolja a gyermek társas interakcióját. Ha a betegség a legkorábbi szakaszában nem kezelhető, a gyermek és családja életének részévé válik.

Az autizmus tünetei a más emberek iránti teljes érdeklődés hiányából vagy a külvilághoz való csatlakozás teljes vonakodásából fakadnak. Rendkívül fontos, hogy a gyermek meg legyen győződve arról, hogy több időt tölt interaktív világunkban.

A gyerekek autizmus elsüllyednek a saját világukban, és először ott maradnak néhány percig, aztán egy órán át, aztán napokig, végül örökké. Ezért kell az autizmussal élő gyermekeket a lehető legkorábban kezelni.

Delfin terápia
Delfin terápia

Az orvosok határozottan állítják, hogy a súlyos stressz kiváltja az autizmust. A fejlődésre való ösztönzés érdekében mindig hangsúlyozza eredményeit és sikereit, még akkor is, ha ezek jelentéktelenek és jelentéktelenek. Ez bizalmat ad neki. Beszéljen vele nyugodtan és diszkréten. A No és No szavak tilosak.

Az autizmussal élő gyermekeknek előre meghatározott napi rutint kell követniük. Mindennek órákban kell lennie - étkezés, órák megtanulása és lefekvés - egyszerre. Nem szabad sok helyen fogyasztani. Gondoljon egy olyan sportra vagy egyéb tevékenységre, ahol a gyermek felesleges energiát fordít. Az autista gyermekek többsége hiperaktív. Friss levegőn történő fogyasztása ajánlott.

Az elmúlt években számos sikeresebb módszert fedeztek fel az autizmus leküzdésére. Mozart művének meghallgatása a betegség legjobb terápiás gyógymódjai közé tartozik. Egy másik módszer az ún. delfin terápia. Az autizmussal élő gyermekek és a delfinek érintkezése az esetek 97% -ában egyedülálló eredményeket ad. Általánosságban elmondható, hogy a gyermekek állatokkal való bármilyen érintkezése hasznos.

Ajánlott: