Krioterápia - Lényeg és Előnyök

Videó: Krioterápia - Lényeg és Előnyök

Videó: Krioterápia - Lényeg és Előnyök
Videó: Krioterápia 2024, Március
Krioterápia - Lényeg és Előnyök
Krioterápia - Lényeg és Előnyök
Anonim

Krioterápia hideg (alacsony hőmérséklet) kezelési módszer, és már elég gyakran használják a kozmetikában és az orvostudományban. A krioterápia nagyon alacsony hőmérsékleten keresztül kezeli a rosszindulatú és jóindulatú elváltozásokat. A krioterápia a sejtek fagyasztásával jár, és nekrózist okoz.

Az eljárás végrehajtása során az azt végző személynek folyamatosan kommunikálnia kell a beteggel. Valójában a bőr fagyasztása vagy hűtése folyékony nitrogénnel és speciális eszközökkel érhető el. Ez a módszer nagyon népszerűvé válik, mert hatékony és olcsó.

A krioterápia után a beteget nem kell kórházba szállítani, és mellékhatások nem ismertek. Nagyon alkalmas kozmetikai eljárásokhoz - leggyakrabban seborrheikus csigolyák, orális herpesz, szemölcsök, hemangiomák, vírusos szemölcsök, tyúkszem, kitágult kapillárisok esetén alkalmazzák.

Lehetséges, hogy a hely kezelése után megjelenik egy buborék, amely körülbelül egy hétig tartó, különféle készítményekkel történő kezelés után teljesen eltűnik. A krioterápiában többféle kezelési módszer létezik:

- Csipesz technika

- Permetezési technika

- Hőelem

- Pamut applikátor

Hideg kezelés
Hideg kezelés

A kezelés különféle típusait attól függően választják, hogy mi a probléma, amelyet kezelni és megszüntetni kell.

A kozmetikai problémák mellett a krioterápia alkalmazható olyan fájdalmak esetén is, mint a cellulitisz, ízületi gyulladás, trauma, ficamok, tendovaginitis, izomgörcsök, agyvérzésben szenvedő (mozdulatlan és kemény) izmok ellazítására, agyi bénulás esetén.

Ebben a fajta kezelésben csak a személy külső hőmérséklete változik, de érdekes dolog az, hogy az eljárás befejezése után a személy belső hőmérséklete is csökken. Ilyen kezelés nem adható olyan embereknek, akik hideg allergiában szenvednek, fájnak a vese- és húgyúti betegségek.

Krioterápia emellett egyes rákos megbetegedések - retinarák, prosztatarák, méhnyakrák - kezelésére is alkalmas (amikor a műtéti reszekció nem lehetséges).

Ajánlott: